Revalidatie en herstel

Direct naar

  Bij tijdelijk verblijf streven we altijd samen met jou naar een spoedig herstel en terugkeer naar huis. Voor welke vorm van tijdelijk verblijf je ook bij ons komt, we kijken samen met jou hoe we dit het beste vorm kunnen geven. Tijdens je herstel kun je deelnemen aan de activiteiten die we bieden in de locatie. Gezelligheid en sociale contacten dragen immers bij aan een voorspoedig herstel. Naast onderstaande vormen van tijdelijk verblijf bieden we ook tijdelijk verblijf in het kader van de Wmo.

  Carintreggeland is expert op het gebied van dementie en herstelzorg. Naast de informatie op deze pagina zijn er folders beschikbaar die je onderaan deze pagina kunt vinden.

  Revalideren na ziekenhuisopname  

  Soms is het nog niet mogelijk om na een ziekenhuisopname weer naar huis te gaan en de draad weer op te pakken. Je kunt dan tijdelijk bij ons terecht voor revalidatie. In het ziekenhuis wordt daarvoor samen met jou een aanvraag voor een indicatie ingediend. Samen kijken we bij de start van de revalidatie wat er medisch mogelijk is en waar jouw wensen en behoeften liggen en maken we een plan voor revalidatie. Het doel is dat je na herstel weer terug kunt keren naar huis. 

  Verblijf vanwege gezondheidsproblemen

  Ben je gevallen of herstellende van een operatie? Of kan je mantelzorger tijdelijk niet ondersteunen en kun je daardoor niet zelfstandig wonen? In die gevallen kun je bij ons terecht voor een eerstelijnsverblijf (ELV) wanneer je huisarts daarvoor een indicatie geeft. Tijdens je verblijf krijg je de ondersteuning en zorg die je nodig hebt en ben je voldoende hersteld, dan ga je weer naar huis.

  Logeren in het verpleeghuis

  Woon je thuis met een Wlz indicatie (modulair pakket thuis of volledig pakket thuis) en heb je tijdelijk opvang nodig in een verpleeghuis dan kun je bij ons terecht. Neem contact op met onze zorgregelaar voor meer informatie.

  Praktische informatie

  Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met de zorgregelaars via telefoonnummer 088 367 7000. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden. 

  Revalideren kan in de Carintreggeland Huizen Eugeria in Almelo en St. Elisabeth in Delden.

  De kosten voor het verblijf en de zorg worden vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet.   

  Wil je deelnemen aan de activiteiten in de locatie waar je verblijft? Dan vragen we hier een vergoeding voor. 

  Klik op onderstaande knop voor de algemene voorwaarden.