Contact

Carintreggeland
Boortorenweg 20
7554 RS  Hengelo

T:  088 367 70 00
E:  info@carintreggeland.nl

Menthol en ROC van Twente doen mee op Global Kasbah

Hengelo - Met dames in klederdracht op de foto of meedoen met Arabische taalles! Dat kan in de Hollandse tent en/of Arabische tent op Global Kasbah. Daar zijn Menthol en ROC van Twente in het weekend van 28 en 29 augustus van de partij. Bezoekers kunnen kennis maken met het cursusaanbod Nederlandse taallessen en ervaren hoe het is een vreemde taal te leren als je er geen woord verstaat. Het promoteam van Menthol zoekt in de binnenstad naar kandidaten.
Klantmanagers bieden inburgeringstrajecten aan.


Nieuw voor Hengelo

Global Kasbah van 26 tot en met 29 augustus is een kleurrijk festijn, waar de bezoekers al wandelend door de binnenstad van Hengelo kunnen genieten van een internationale markt, exotisch proeven, informatie, muziek en dans. Met Global Kasbah willen we mensen de culturele diversiteit in Hengelo van vandaag de dag laten zien.


Menthol

Joseph Sylvester is de eerste bekende succesvolle inburgeraar in Hengelo. Hij kwam in de jaren twintig uit de Caraïben naar Hengelo. Sylvester stond op de markt en verkocht tandpasta. Vandaar zijn bijnaam Menthol.
Menthol is nu de naam van het samenwerkingsverband van Carint, Scala en de gemeente Hengelo. Menthol houdt zich bezig met inburgering en alles wat daarmee te maken heeft.
Menthol geeft informatie over Nederlandse taallessen, begeleiding en coaching. Menthol zoekt mensen die Nederlandse taallessen willen volgen, een taalcoach nodig hebben en mensen die taalcoach willen worden.


Promoteam van start

Het promoteam van Menthol gaat op Global Kasbah voor het eerst aan het werk. Het promoteam bestaat uit inburgeraars die zelf ervaringen met taallessen en inburgeringstrajecten hebben. Ze zijn ervaringsdeskundig en kunnen hierover alles vertellen. Het promoteam gaat op zoek naar nieuwe deelnemers voor de taallessen.


Op de foto

Inburgeren betekent ook leren over Nederland en de Nederlanders. De Nederlandse klederdrachten horen daar ook bij. Op Global Kasbah kunt u dit zien en er alles over vragen. Kom naar de Hollandse tent en laat u op de foto zetten met dames in Nederlandse klederdracht.


Prijsje voor taalles of examen

Stelt u zich de volgende situatie voor: u bent in Marokko of China. U spreekt de taal niet en de mensen daar kennen geen Nederlands. U moet de Arabische of Chinese taal leren, maar kent nog geen één woord. Hoe gaat dat? Maak het mee in een taalles Arabisch of Chinees. Als u begrijpt wat de leerkracht van u wilt, dan krijgt u een prijsje.
Het ROC van Twente verzorgt inburgeringscursussen en Nederlandse taalcursussen. Hier leert men in het Nederlands spreken, lezen en schrijven. Ook leert men hoe de mensen in Nederland met elkaar samenleven. Dit als voorbereiding op het inburgeringsexamen.
Wilt u weten of u goed ingeburgerd bent? Doe het landelijke examen. Als u slaagt, kunt u een prijsje winnen.

De tenten en kramen staan in de Molenstraat en de medewerkers zijn er op:
28 augustus van 10.00 tot 17.00 uur
29 augustus van 12.00 tot 17.00 uur


 

Datum: woensdag 18 augustus 2010


Vacature Lid Raad van Toezicht

In verband met het vertrek van een van de leden (bereiken einde zittingstermijn) is de Raad van Toezicht van Carintreggeland ...

Lees meer


Ledendag van De Ledenservice. U komt toch ook?

Op donderdag 28 september organiseert onze Ledenservice van 14.00 – 17.00 uur een ledenmiddag in Preston Palace in Almelo. ...

Lees meer


Geen met fipronil besmette eieren bij Carintreggeland in omloop

HENGELO - geen eieren met code: 2-NL-4015502 in omloop bij CarintreggelandDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ...

Lees meer


Waardering!

12 mei is al jaren de Dag van de Verpleging en binnen Carintreggeland ook al jaren de Dag van de medewerker. Of je nu werkt ...

Lees meer
 
http://www.carintreggeland.nl/