Tweede Kamerlid Judith Tielen op werkbezoek bij Carintreggeland

Maandag 21 augustus heeft Tweede Kamerlid Judith Tielen een werkbezoek gebracht aan Carintreggeland. Judith is op zoek naar voorbeelden waar zorgtechnologie ondersteunend is voor zowel ouderen als zorgprofessionals. Daarnaast was ook raadslid van gemeente Almelo Willem Loupatty aanwezig om zich te laten informeren over deze inzetmogelijkheden.

Wij, Carintreggeland, ondersteunen ouderen zodat ze zo lang mogelijk zelfredzaam zijn en regie kunnen houden over hun eigen dagindeling. Dit kan met het aanleren van vaardigheden en met de inzet van (digitale) hulpmiddelen. We doen veel met zorgtechnologie én er is veel in ontwikkeling. Daarom hebben we, als vroege volgers bij innovatieve ontwikkelingen, Judith meegenomen in wat zorgtechnologie en hulpmiddelen voor ouderen betekenen én kunnen betekenen.

Judith: ”Mooi hoe Carintreggeland samen met andere zorgorganisaties vooroploopt in het vernieuwen en verbeteren van de zorg voor ouderen.” Tegelijkertijd is aandacht gevraagd voor zaken die de inzet van (technologische) hulpmiddelen vereenvoudigen zoals beschikbare financiële middelen en de verwachtingen in de samenleving.