'Topstukken on tour' in Carintreggeland Huis Humanitas

'Topstukken on tour' in Carintreggeland Huis Humanitas

van 10 tot 22 oktober 2023

Carintreggeland Huis Humanitas in Hengelo beschikt in de periode van 10 oktober tot en met zondag 22 oktober over een reizende expositie met kunst en informatiemateriaal over deze kunstwerken. Dit geeft de bewoners de mogelijkheid om in eigen huis te genieten van kunst. Ook in het activiteitenprogramma kunnen we aandacht schenken aan de expositie, de kunstwerken en kunst in het algemeen.

Carintreggeland Huis Humanitas in Hengelo beschikt in de periode van 10 oktober tot en met zondag 22 oktober over een reizende expositie met kunst en informatiemateriaal over de kunstwerken. Dit geeft de bewoners de mogelijkheid om in eigen huis te genieten van kunst. Ook in het activiteitenprogramma kunnen we aandacht schenken aan de expositie, de kunstwerken en kunst in het algemeen.

‘Topstukken on tour’ is een reizende expositie met replica’s van schilderijen en tekeningen uit 14 toonaangevende Nederlandse musea. De expositie geeft bewoners de mogelijkheid om in eigen huis samen met medebewoners, familie en vrijwilligers te genieten van kunst. Gewoon tijdens een ommetje even stilstaan bij een Van Gogh of een ander topstuk uit een museumcollectie. De collectie bestaat uit vier panelen (van 1.75 hoog en 1.40 meter breed) met replica’s en een paneel met uitleg.

Bewoners krijgen kunstmagazine, een ansichtkaart van een van de kunstwerken en creatieve opdrachten. In de eerste week komt een museumdocent uitleg geven over de kunstwerken.

Meer informatie?
Kijk dan eens op de website van Topstukken on tour.