Erve Peeze: nieuwe dagvoorziening in de natuur

Zorgend landschap is een samenwerking tussen Carintreggeland (zorg) en Landschap Overijssel (landschap). Dit is gestart op landgoed ‘Hof Espelo’ tussen Hengelo en Enschede. Omdat deelnemers zich echt gelukkiger en fitter voelen door deze bezigheden, willen we graag meer mensen de mogelijkheid geven dit ook te ervaren. Daarom is nu ook een tweede initiatief gestart in samenwerking met ‘Erve Peeze’ bij Bornerbroek.

Erve Peeze: nieuwe dagvoorziening in de natuur

Wie kunnen deelnemen?
Het deelnemersveld is breed. De groep bestaat vooral uit de ouder wordende mens met cognitieve problemen. Hierbij valt te denken aan dementieverschijnselen op jongere leeftijd, maar ook deelnemers met depressiviteit of andere beelden vinden in het zorgend landschap het geluksgevoel en alle andere bijkomende positieve effecten die ‘licht, lucht, beweging en interactie’ met zich meebrengen.

Vanwege het (lichte) werk in de natuur moeten deelnemers wel fysiek in staat zijn om het werk uit te voeren. En deelnemers moeten een financiering meenemen, bijvoorbeeld een WMO-indicatie.

Wat doen de deelnemers?
Nadat men bij binnenkomst de laarzen heeft aangetrokken en een kop koffie heeft gedronken gaat men, onder begeleiding van een zorgprofessional en een natuurprofessional, de natuur in. Naar ieders mogelijkheden wordt er waardevol werk verzet, zoals licht snoeiwerk en weghalen van niet gewenste begroeiing, etc. Het is geen ‘bezigheidstherapie’. Het is zingevend werk! En naast het werk geniet men van de natuur en van de verhalen van elkaar.

Hoe kan ik aanmelden? Of andere vragen?
Stuur een mail aan zorgendlandschap@carintreggeland.nl. Dan wordt er contact opgenomen om te kijken wat mogelijk is. Een keer proberen kan vrijwel altijd!

Categorieën: CR nieuws, Nieuwsberichten