Ondersteuning zelfstandig leven (Thuisbegeleiding)

“Soms wordt het me gewoon allemaal te veel. Een huishouden, kinderen en alle stress daaromheen. De ondersteuning die wij van Carintreggeland krijgen, helpt ons op het juiste spoor te blijven.”

Voor wie bieden we deze ondersteuning?

Onze thuisbegeleiding is er voor iedereen in Twente, ongeacht leeftijd en woonsituatie. Van jong tot oud; met of zonder beperking; gezin of alleenstaand; u kunt met verschillende vragen bij onze experts terecht. Wij bieden u praktische begeleiding. Door mee te doen en voor te doen helpen we u en uw gezin weer grip te krijgen op het leven van alledag.

Zo begeleiden we u

Wij helpen u om weer zelfredzaam te worden. Onze ondersteuning is dan ook van tijdelijke aard. Het doel kan ook zijn ervoor te zorgen dat uw situatie stabiel blijft. Onze begeleider gaat samen met u aan de slag om de situatie stapsgewijs te verbeteren of te stabiliseren. Bijvoorbeeld door te ondersteunen bij:
•     praktische hulp bij problemen;
•     het organiseren van het huishouden;
•     het opvoeden van de kinderen;
•     het opbouwen van een dag- en weekritme;
•     het op orde brengen en houden van de financiën/ administratie;
•     het leggen of herstellen van sociale contacten;
•     het weer grip krijgen op het leven na een ingrijpende gebeurtenis;
•     het vinden van passende dagbesteding;
•     mantelzorg  of respijtzorg.

U heeft een beschikking nodig

Als u onze ondersteuning wilt aanvragen, heeft u een beschikking van de gemeente nodig. Vraag deze verwijzing aan door een aanmelding te doen bij het zorgloket of Wmo-loket van de gemeente. Ook als particulier kunt u onze hulp inroepen. Voor Thuisbegeleiding geldt de eigen bijdrage regeling via het Cak.

Wij helpen u graag verder

Wilt u hulp bij het aanvragen van een beschikking? Neem dan contact op met Carintreggeland. We helpen u graag verder. Mailen kan ook: maatwerkindividueel@carintreggeland.nl

Volg Thuisbegeleiding op Facebook Afbeeldingsresultaat voor facebook logo

volgens de heer Timmers, bewoner:

Vroeger zou ik hebben gedacht dat iedere verergering van mijn situatie meteen het einde was van een waardevol leven,  maar ondertussen leer je ook omgaan met de beperkingen die je hebt.

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000