Zorg op afstand van Carintreggeland

“Nadat ik gevallen was in de douche, was de wijkverpleging heel snel bij me. Dankzij de personenalarmering kan ik altijd hulp inroepen. Dat vind ik een veilig gevoel.”

U kunt op ons vertrouwen, ook als we niet bij u zijn

Natuurlijk kunnen we niet 24 uur per dag bij u zijn. Maar we kunnen er wél voor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen. Hiervoor werken wij nauw samen met onze partner Alerta Meld & Zorg Centrale. Samen kunnen wij u zorg op afstand bieden. We maken gebruik van nieuwe technologieën en kunnen u zo ook zorg bieden op momenten dat we niet bij u zijn.

Personenalarmering: een veilig gevoel

Wat als u plotseling iets overkomt, terwijl u alleen thuis bent? Onze samenwerkingspartner Alerta heeft daar een goede oplossing voor: personenalarmering. In geval van nood heeft u met één druk op de knop van het zendertje, hulp binnen handbereik.

Wij bieden deze service in de gemeente Almelo, Borne, Dinkelland, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden.

Drukt u op de knop? Binnen enkele seconden komt uw alarmsignaal via de telefoonlijn bij Alerta binnen. Dag en nacht, ook in het weekend beantwoorden verpleegkundigen uw alarmsignaal. Een verpleegkundige neemt direct contact met u op. Via een speciaal apparaat kunt u gewoon met de verpleegkundige praten, waar u zich op dat moment ook bevindt in huis. Alerta waarschuwt vervolgens degene die u wilt inschakelen. Familie, buren of een professionele hulpverlener.

Meer informatie?
Voor de personenalarmering werken wij samen met onze partner Alerta. Klik hier voor meer informatie en het aanvraagformulier.

Brochure personenalarmering

Medido, de slimme medicijndoos

Zelfstandig en op tijd uw medicatie innemen? Dat kan met de Medido! Wij plaatsen deze slimme medicijndoos bij u thuis. U kunt zo zelfstandig uw medicatie innemen, zonder dat u daarbij dagelijks hulp nodig heeft van een mantelzorger of de wijkverpleging. Als het tijd is om uw medicijn in te nemen krijgt u een signaaltje. Zo bent u minder afhankelijk. Bovendien is de Medido voor cliënten van onze wijkverpleging gratis.

Reageert u niet op het signaal van de Medido, dan krijgt de Meld & Zorg Centrale van Carintreggeland automatisch een melding. Wij nemen dan contact met u op. Mocht er iets aan de hand zijn, dan wordt de zorg ingeschakeld om u te helpen. Gaat u van huis, dan kunt u met één druk op de knop vooraf uw medicatie uit de Medido laten komen. U neemt uw medicijnen dan mee en neemt ze op het juiste tijdstip in.

De Medido wordt geleverd en ondersteund door Focus Cura en Innospense, de samenwerkingspartners van Carintreggeland voor medicatiebegeleiding op afstand.

Wat kost zorg op afstand?

De kosten voor zorg op afstand verschillen per onderdeel en kunnen zelfs ook per gemeente verschillen. Een medewerker van Alerta (onze samenwerkingspartner) rekent samen met u uit wat uw kosten zijn.

Als u een medische indicatie heeft voor personenalarmering, kan uw zorgverzekering u nog een extra korting bieden. Informeer bij uw verzekeraar naar de mogelijkheden.

Meer weten?

Meer informatie en het aanmeldformulier vindt u op de website van onze samenwerkingspartner Alerta.

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000