Zorg na ziekenhuisopname

“Nadat ik geopereerd was, kon ik niet meer goed voor mezelf zorgen. De hulp die ik in die periode van Carintreggeland heb gehad, was enorm belangrijk voor me.”

Hoe helpen we u met zorg na opname?

Als u tijdelijk niet mobiel bent na een operatie, helpt Carintreggeland u zoals dat bij uw situatie past. U kunt bij ons terecht voor revalidatie, wijkverpleging of een tijdelijk verblijf. Mocht u na revalidatie of tijdelijk verblijf wijkverpleging nodig hebben, dan regelen we dat in overleg met u.

Speciaal voor totale knie- en heupoperaties hebben Carintreggeland en OCON een samenwerking. OCON staat voor Orthopedisch Centrum Oost Nederland en voert operaties uit in het ZGT in Hengelo. Carintreggeland helpt u verder met zorg na de operatie.

Wat gebeurt er na uw ontslag uit het ziekenhuis?

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie zijn er dan drie mogelijkheden:

  • naar huis met wijkverpleging
  • naar tijdelijk verblijf in één van onze locaties
  • naar een revalidatieafdeling in Eugeria in Almelo of St. Elisabeth in Delden

Het Transferpunt van het ziekenhuis bespreekt voor de operatie met u wat voor u het beste is. Daarbij is van belang: uw lichamelijke toestand, uw woonsituatie en de hoeveelheid mantelzorg die voor u beschikbaar is.

In uw eigen huis herstellen met wijkverpleging

Wanneer u na de operatie naar huis gaat, zorgt Carintreggeland ervoor dat de wijkverpleging u komt helpen. Al op de dag dat u thuiskomt uit het ziekenhuis. We overleggen dan met u hoeveel zorgmomenten er nodig zijn. We controleren de wond, letten op complicaties zoals infecties en verwijderen na de operatie de hechtingen.

 

Tijdelijk verblijf in één van onze locaties

Wanneer u nog niet genoeg hersteld bent om naar huis te gaan, kunnen wij u helpen met tijdelijk verblijf. U verblijft dan in één van onze Carintreggeland Huizen en na afloop van het verblijf gaat u zo mogelijk weer terug naar uw eigen huis.

U wordt weer zelfstandig op een revalidatieafdeling

Na ontslag uit het ziekenhuis kunt u voor revalidatie terecht in Eugeria in Almelo en St. Elisabeth in Delden. Hier hebben we afdelingen die gespecialiseerd zijn in revalidatie. Op deze afdeling werken we met u aan het herwinnen van uw zelfstandigheid. Het doel is dat u uiteindelijk terug kunt naar uw thuissituatie of naar een andere, voor u meer geschikte woonvorm.

Na uw verblijf op de revalidatieafdeling wordt, zo nodig, de revalidatiebehandeling voortgezet. Samen met u en uw partner/familie bepalen we de juiste voortzetting van de behandeling. Thuis of via dagbehandeling.

Meer weten?

Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar om uw vragen te beantwoorden. Bel ons.

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000