Palliatieve zorg via Carintreggeland

“Ook al heb ik niet lang meer te leven, ik wil dat wel graag zo waardevol mogelijk doen. Met aandacht en respect voor de keuzes die ik maak. Daar helpt Carintreggeland me bij. Zij staan waar nodig klaar voor mij en mijn naasten.”

Hoe ondersteunen we u in uw laatste levensfase van uw leven?

Maximaal comfort en optimale kwaliteit van leven, daar gaan we voor. Samen met u. Wij vinden het belangrijk dat u de juiste zorg en aandacht krijgt. Ook als u niet lang meer leeft. Daarom bieden we zogenoemde palliatief terminale zorg die net zo uniek is als u. Dit betekent dat de zorg die we u bieden, uitgaat van uw wensen en behoeften met respect voor uw leefwijze. Wij werken met wijkteams, zodat u en uw vaste zorgverleners elkaar leren kennen en vertrouwen.

Zo bieden we u palliatieve thuiszorg

De meeste mensen willen hun laatste levensfase thuis, in hun vertrouwde omgeving doorbrengen. Het liefst omringd door hun naasten en ondersteund door een professionele zorgaanbieder. Carintreggeland levert deskundige en persoonlijk betrokken zorg. Vertrouw op:

  • Deskundige wijkverplegingteams, vertrouwde gezichten en een vast aanspreekpunt.
  • 24-uurs bereikbaarheid en beschikbaarheid van deskundige zorgverleners.
  • Aandacht voor uw lichamelijke klachten en voor psychische, sociale en spirituele vragen en/of problemen.
  • Zorg die is afgestemd op de behoeften en wensen van u en uw naasten, met behoud van zelfregie over uw leven.
  • Ondersteuning van uw naasten bij het omgaan met de gevolgen van uw ziekte en het naderende afscheid.
  • Streven naar maximale ondersteuning in samenspraak met uw huisarts, mantelzorg, naasten en eventuele vrijwilligers.
  • Speciale medewerkers (‘aandachtsvelders’) voor palliatieve zorg binnen de wijkverpleging, die extra kennis en expertise hebben waarmee zij hun collega's ondersteunen.
  • Palliatief verpleegkundig specialisten voor ondersteuning zorgverleners  bij complexe situaties of problemen.
  • Medische technische zorg door een specialistisch transmuraal team.

U krijgt hulp op elk gebied

Onze palliatief verpleegkundige kan bij u op huisbezoek komen. Ook wanneer u nog geen zorg nodig heeft. Zij heeft aandacht voor  gevoelens van angst, verdriet, verwerking van de ziekte, vragen rondom leven en dood en de zorg voor de naasten. Zij biedt een luisterend oor,  ondersteuning bij lichamelijke klachten maar heeft ook informatie over praktische zaken zoals hulpmiddelen en zorgmogelijkheden.

Wij bieden u ondersteuning en aandacht voor lichamelijke, psychische, sociale en spirituele aspecten. U krijgt zo veel mogelijk zelf de regie over de laatste fase van uw leven. Kwaliteit van leven en waardig sterven staan centraal voor ons. Uw behoeften en die van uw naasten spelen een belangrijke rol.. De zorg ontvangt u zo dicht mogelijk bij u. Het liefst thuis. Als thuis sterven niet mogelijk is bestaat de mogelijkheid om in het Leonardus Hospice de laatste levensfase in een zo huislijk mogelijke sfeer door te brengen. Wij regelen dit graag voor u.

Palliatieve zorg nodig?

Uw huisarts stelt vast dat u of uw naaste in de palliatieve fase komt. De wijkverpleegkundige bepaalt vervolgens  in overleg  met u uw zorgbehoefte. Wilt u palliatieve zorg aanvragen voor uzelf of een naaste? Wij regelen dat voor u. Bel ons.

Carintreggeland is lid van de netwerken palliatieve zorg Twente. Als lid van dit netwerk staan wij voor optimale palliatieve zorg voor onze patiënt. Dit doen we vanuit onze eigen waarden, maar met elkaar. Alleen samen voor de beste Twentse Palliatieve zorg.

Meer informatie

Op de website Over palliatieve zorg vindt u informatie, ervaringen van anderen en links naar organisaties die kunnen helpen.

Op de website van de Netwerken Palliatieve Zorg Twente is regionale informatie te vinden. Hier zijn ook het Wensenboekje te vinden evenals het Levenspad palliatieve zorg.  Beiden kunnen heel helpend zijn om de laatste levensfase zo goed mogelijk vorm te geven.

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000