Ondersteuning bij dementie

“Toen mijn moeder dement werd, verliep het dagelijkse contact met haar moeizamer. De hulp en begeleiding die ik in die periode van Carintreggeland heb gehad, was enorm belangrijk voor me.”

Hoe helpen we u bij dementie?

Dementie is een ingrijpende ziekte. Niet alleen voor de dementerende zelf, maar ook voor naasten. Carintreggeland ondersteunt dementerenden en hun begeleiders op diverse manieren. Bijvoorbeeld met persoonlijke verzorging, maar ook advies en instructie over hoe u de dementerende het beste kunt benaderen. 

Ook voor begeleiding kunt u bij ons terecht. Denk daarbij aan hulp bij een goede dagindeling, bevorderen van sociale contacten en ontlasten van mantelzorgers. Daarnaast is Carintreggeland betrokken bij geheugenpoli's en -spreekuren, gespreksgroepen voor lotgenoten en Alzheimercafés in de regio.

Waar kunt u terecht voor ondersteuning?

Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in de problemen die u ervaart bij de zorg voor een dementerende. Bij hen kunt u terecht voor informatie over mogelijke oorzaken, de omgangsmethodes en tips ter ondersteuning. Zij kunnen u helpen met het zo lang mogelijk thuis verzorgen van een dementerende.

Meer weten?

Bel ons! Wij vertellen u graag waar wij u bij kunnen ondersteunen bij dementie.

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000