Dagvoorziening (Ondersteuning Maatschappelijke Deelname)

“Ik zat eigenlijk hele dagen thuis, sprak soms dagen niemand. Nu kom ik weer onder de mensen, doe leuke activiteiten en heb ik ook weer eens iets te vertellen.”

Wat zijn dagvoorzieningen?

De dagvoorziening biedt ondersteuning aan mensen om de dag te structureren of om thuis de regie beter te blijven voeren. We stimuleren en activeren het geheugen en ondersteunen deelnemers om zelfredzaam te blijven of dit te verbeteren, zodat zij langer mee kunnen blijven doen in de maatschappij. Hiervoor werken wij nauw samen met welzijn- en vrijwilligersorganisaties. 

We bieden naast de reguliere dagvoorziening ook andere vormen van dagvoorzieningen.

Vormen:

Meer informatie over dagvoorziening bij Carintreggeland leest u in onderstaande folders.

 

Waar vindt u onze dagvoorzieningen?

Is een zorgboerderij iets voor u?

Voor senioren die het buitenleven gewend zijn, zijn dagvoorzieningen in een landelijke omgeving een uitkomst. Op onze zorgboerderij kunt u helpen in de kruiden- of moestuin, creatieve activiteiten doen, een praatje maken en samen eten. Wilt u tussendoor rusten, dan kan dat natuurlijk.

Speciaal voor natuurliefhebbers

Bent u altijd al een buitenmens geweest en bent u graag in de natuur? Hof Espelo biedt mensen die  beginnen te dementeren de mogelijkheid om geestelijk en lichamelijk actief te blijven in de natuur. Onder de naam Zorgend Landschap hebben we samen met Landschap Overijssel een dagprogramma ontwikkeld. De deelnemers brengen een groot deel van de dag in de natuur door. Onder begeleiding van een medewerker van Landschap Overijssel en een medewerker van Carintreggeland zorgen zij voor landschapsonderhoud. Er is persoonlijke aandacht voor de deelnemers en ruimte voor zelfontplooiing.

Ook met dagbehandeling helpen we u

Bij het ouder worden horen kleine en grotere problemen, zowel op lichamelijk als op geestelijk gebied. Met onze dagbehandeling bieden we u daarvoor behandeling, begeleiding en verzorging . We willen uw lichamelijke en/of geestelijke conditie behouden en liefst verbeteren. Hierbij houden we zo veel mogelijk rekening met uw persoonlijke situatie en wensen. Voor dagbehandeling kunt u terecht in Almelo, Hengelo en Delden. Voorwaarde is dat u nog zelfstandig woont.

U heeft een beschikking/indicatie nodig

Wilt u gebruikmaken van onze dagvoorzieningen? Dan kunt u voor een (Wmo) indicatie terecht bij het zorgloket van uw gemeente of via één van onze zorgregelaars. Een medewerker van het zorgloket in uw gemeente bepaalt samen met u wat uw behoefte aan ondersteuning is. Daarna kijken wij samen met u naar een passende oplossing en wat wij als Carintreggeland kunnen bijdragen.
U kunt ook gebruik maken van de dagvoorziening als u een WLZ indicatie heeft en thuis zorg ontvangt.

Kom kennismaken!

Wilt u meer informatie over onze dagvoorzieningen? Of wilt u eens kennismaken om te kijken of dit iets voor u is? Dan bent u van harte welkom op een van onze locaties. Bel ons en maak een afspraak. Natuurlijk kunt u voor meer informatie ook contact opnemen met de locatie van uw keuze.

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000