Specialist ouderengeneeskunde

"In mijn Carintreggeland Huis staat een team van behandelaars en specialisten voor mij klaar. Dit behandelteam bestaat uit meerdere behandelaars en specialisten die samen werken. Zij stemmen met elkaar af welke behandeling voor mij het beste is."

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

De specialisten ouderengeneeskunde werken samen met verpleegkundig specialisten/physician assistants en basisartsen in een medische vakgroep. De verpleegkundig specialisten/physician assistants en basisartsen werken daarbij altijd onder de verantwoordelijkheid van een specialist ouderengeneeskunde.

Kennis van ouderen

Specialisten ouderengeneeskunde zijn gespecialiseerd in het behandelen van kwetsbare ouderen en chronisch zieken. Voor een goede behandeling en begeleiding is specifieke kennis nodig. De specialist ouderengeneeskunde is daarom verantwoordelijk voor het behandelplan en de medische zorg. De specialist ouderengeneeskunde houdt zich bijvoorbeeld bezig met:

  • Chronische aandoeningen zoals dementie, maar ook veranderingen in gedrag of stemming.
  • Het gebruik van verschillende medicijnen.
  • De kwaliteit van leven.
  • Advanced care planning: samen met de cliënt, als dat mogelijk is, spreken over de langere termijn.

Altijd in overleg met u

De specialist ouderengeneeskunde kan andere professionals inschakelen om onderdelen van het behandelplan uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld denken aan een psycholoog, diëtist of een fysiotherapeut. Alles uiteraard in overleg met u.

Waarom een Expertisecentrum?

Carintreggeland wil een krachtige impuls geven aan betere en innovatieve zorg. Innovatie leidt tot een betere kwaliteit van zorg en ondersteuning. Voor u.

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000