Verpleeghuiszorg via Carintreggeland

“Ik krijg alle hulp die ik nodig heb en wordt perfect verzorgd in het Carintreggeland Huis. Thuis ging het helaas niet meer. Maar ik voel me hier al helemaal thuis.”

Zo helpen we u als u niet meer thuis kunt wonen

Bij Carintreggeland willen we dat u een zo waardevol mogelijk leven leidt. Daarvoor bieden we u professionele ondersteuning op het gebied van zorg, wonen, gezondheid en welzijn. Ook als u niet meer thuis kunt wonen. Onze Carintreggeland Huizen door heel Twente zijn afgestemd op uw behoeften en leefstijl. Zo bieden we u de beste verpleeghuiszorg voor uw situatie. U vindt ons hier.

Wat is verpleeghuiszorg precies?

Verpleeghuiszorg betekent dat u woont in een Carintreggeland Huis en daar de zorg krijgt die bij u past. Deze zorg is er voor mensen met lichamelijke en geestelijke klachten. De woonzorg die wij u bieden verschilt per persoon. Het is steeds een combinatie van ondersteunen, verzorgen, verplegen en behandelen. Verzorgenden en verpleegkundigen bieden de zorg. Soms geholpen door onze behandelaren.

Behandelaren

De behandelaars zijn onderdeel van het Expertisecentrum en werken samen in een multidisciplinair team. Zo’n team bestaat uit specialistische verpleegkundigen, specialisten ouderengeneeskunde, psychologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtsten, logopedist en geestelijke verzorgers. Met elkaar bespreken zij welke medische zorg en behandelingen bij u passen. Natuurlijk stemmen ze dit ook af met u of uw naaste.

De behandelaars bevinden zich wisselend op de verschillende locaties van Carintreggeland.

Welke soorten verpleeghuiszorg biedt Carintreggeland?

U kunt bij ons terecht voor de volgende soorten verpleeghuiszorg:

Partners en mantelzorgers

In verschillende huizen kan uw partner samen met u opgenomen worden. Soms is het ook mogelijk om een appartement te huren in uw nabijheid. Bij de beschrijving van de locatie leest u wat ter plekke mogelijk is. Verhuizen naar een Carintreggeland Huis betekent ook veranderingen in gewoonten voor uw mantelzorgers. Wij vinden het belangrijk dat uw mantelzorger betrokken blijven bij de zorg aan u. Vindt u het prettig dat uw dochter op vrijdag uw haar doet? Dan is dat uiteraard ook nu nog mogelijk. En ging u met een kennis altijd naar de markt? Dan kunt u dat natuurlijk blijven doen zolang dat mogelijk is. Zo bieden we u samen waardevolle zorg.

Kosten

U betaalt voor het wonen een eigen bijdrage die gebaseerd is op uw inkomen. Deze eigen bijdrage wordt vastgesteld door het CAK.
Ontvangt u zorg thuis vanuit de Wlz in de vorm van een Volledig Pakket Thuis (VPT) of een Modulair Pakket Thuis (MPT)? Dan brengt het CAK een eigen bijdrage in rekening. Voor een aantal aanvullende diensten in het verpleeghuis berekent Carintreggeland kosten.

Klanttevredenheid

Wij zijn er trots op dat de gemiddelde score voor de afdelingen Somatiek 9.1 is en voor de afdelingen PG 7,9. Onze gemiddelde score is 8.4. En daar zijn wij trots op! Lees het laatste klanttevredenheidsonderzoek dat we hebben uitgevoerd.

Zorgkaart Nederland

Als Carintreggeland vinden we het belangrijk dat mensen die op zoek zijn naar verpleeghuiszorg goed geïnformeerd worden. Waarderingen van anderen geven een indicatie hoe anderen de zorg van de organisatie ervaren. Daarom zijn al onze locaties te vinden op de website van Zorgkaart Nederland. Al onze locaties vindt u ook in de Zorgatlas van Menzis.

Verpleeghuiszorg nodig?

Wilt u verpleeghuiszorg aanvragen voor uzelf of een naaste? Bel ons. Wij beantwoorden zo ook uw vragen over de wachttijden op onze locaties. U betaalt voor het wonen een eigen bijdrage die gebaseerd is op uw inkomen. Deze eigen bijdrage wordt vastgesteld door het CAK. Onze wijkverpleegkundigen en zorgregelaars helpen u graag bij het aanvragen van een indicatie.

volgens de heer Timmers, bewoner:

Vroeger zou ik hebben gedacht dat iedere verergering van mijn situatie meteen het einde was van een waardevol leven,  maar ondertussen leer je ook omgaan met de beperkingen die je hebt.

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000