Psychologie

“Ik voelde me al een tijdje somber en ik dacht dat ik het allemaal zelf moest oplossen, totdat ik behandeld werd door een psycholoog van Carintreggeland. Samen hebben we succesvol mijn problemen aangepakt.”

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Wij bieden psychologische behandelingen in de Basis-GGZ voor mensen van 18 jaar en ouder. Het gaat hierbij om lichte tot matig-ernstige psychische problematiek die op alle mogelijke vlakken kan liggen, onder andere:

  • angst, paniek, dwangklachten
  • stemmingsproblemen, overmatig piekeren
  • verwerkingsproblemen bij trauma, ongeval of ernstige ziekte

 

Hoe helpen wij u?

Het eerste gesprek is een kennismaking waarin we stilstaan bij uw klachten en uw persoonlijke verhaal. Samen  brengen we in kaart wat het probleem is en wat de doelen zijn die u wilt bereiken. We bespreken welke behandeling het beste past bij uw zorgvraag en stellen een behandelplan op. Onze behandelingen kunnen bestaan uit cognitieve gedragstherapie, EMDR of oplossingsgerichte korte psychotherapie. E-health kan onderdeel uitmaken van de behandeling in de vorm van digitale huiswerkopdrachten.

Indien er geen behandelaanbod kan worden geformuleerd dat aansluit bij uw vraag, dan wordt dit met u besproken en wordt u met een passend advies terugverwezen naar de verwijzende huisarts.  Gedurende de behandeling kan het zijn dat met uw toestemming contact opgenomen wordt met de huisarts voor onderlinge afstemming. Na afloop van de behandeling wordt met uw toestemming een eindrapportage gestuurd naar de huisarts.

 

Kwaliteit verzekerd

Onze zorgverleners in de Basis-GGZ zijn allen BIG-geregistreerde GZ-psychologen. Wij houden ons aan de vanuit de wet gestelde regels en verplichtingen en werken volgens de NIP-richtlijnen en zorgstandaarden. In ons kwaliteitsstatuut vindt u meer informatie over onze zorg. Daarnaast zijn wij in het bezit van het keurmerk Basis-GGZ 2017 en 2018. Meer informatie over dit kwaliteitskeurmerk is te vinden op http://kibg.nl/keurmerk-basis-ggz/.

Wij meten het effect van onze behandelingen middels het Routine Outcome Monitoring (ROM) systeem. U krijgt na uw aanmelding een vragenlijst opgestuurd. Na afloop van de behandeling wordt u deze lijst nogmaals aangeboden zodat wij het effect van de behandeling kunnen meten. Ook ontvangt u aan het eind van de behandeling een vragenlijst waarin u uw klantervaringen, klanttevredenheid en effectiviteit van de behandeling aan kan geven.

Wordt uw behandeling vergoed?

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. In 2017 en 2018 heeft u vanuit uw basisverzekering recht op vergoeding van psychologische hulp in de Basis-GGZ. De vergoeding valt onder het verplichte eigen risico (€ 385,-). Dit betekent dat u zelf de kosten betaalt tot € 385,-, tenzij u (een deel van) het eigen risico betaald hebt in verband met andere medische kosten. Wij hebben een contract met de meeste zorgverzekeraars. Bij een gecontracteerde zorgverzekeraar wordt tot een maximum van 11 gesprekken vergoed per kalenderjaar. Bij een niet-gecontracteerde zorgverzekeraar wordt een gedeelte hiervan vergoed. De hoogte van uw vergoeding kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.


Hoe maakt u een afspraak?

U kunt u nadat u verwezen bent door uw huisarts aanmelden bij ons secretariaat via  telefoonnummer 074-3677111. Een eerste afspraak wordt gemaakt op de locatie naar voorkeur.


Waar vindt u ons?

Wij hebben spreekuurlocaties door heel Twente. In overleg is ook een huisbezoek mogelijk of een andere locatie.

Almelo -> psycholoog Marieke Brinkman
Huisartsenpraktijk Yacoub (Verdilaan 3)
Medisch centrum De Kolk (Bornerbroeksestraat 38)

Delden -> psycholoog  Marieke Brinkman
Gezondheidscentrum Delden (Averinkstraat 30)

Goor -> psycholoog Ria van Houwelingen
Woonzorgcentrum de Stoevelaar (De Stoevelaar 1)

Hengelo -> psychologen Marieke Brinkman en Kim Huygelen
Carintreggeland Gezondheidspark Hengelo (H.Hartstralaan 100)
Huisartsenpraktijk Lodewijkstraat (Lodewijkstraat 30)

Markelo -> psycholoog Kim Huygelen
Gezondheidscentrum Het Stroaten (Burgemeester de Beaufortplein 3)

Oldenzaal -> psycholoog Linda van der Plas
Gezondheidscentrum Haverstraat (Haverstraat 15)
Gezondheidscentrum Zuid-Berghuizen (Havikstraat 2-B)
Gezondheidscentrum Oldenzaal (Prins Bernhardstraat 4)

 

Wat is de wachttijd voor een afspraak?

Voor alle locaties geldt dat een eerste afspraak bijna altijd binnen twee tot drie weken kan worden gemaakt. Ook de vervolgafspraken kunnen over het algemeen binnen één tot twee weken plaatsvinden. Indien de wachttijd voor een eerste gesprek langer is dan vier weken wordt dit met u overlegd en wordt een andere locatie of een andere instelling geadviseerd waar u eerder terecht zou kunnen.

 

 

volgens de heer Brunings, vrijwilliger:

Als vrijwilliger wil ik helemaal niet meer weg bij Carintreggeland, ze zijn als een familie voor mij geworden.

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000