Logopedie

“Dankzij de logopedist van Carintreggeland praat ik een stuk duidelijker dan voorheen. Ik ben beter verstaanbaar. Dat voelt een stuk prettiger.”

Waarmee helpen wij u?

De logopedist is de specialist op het gebied van stem, spraak, taal en slikken. De vakgroep logopedie bestaat uit een team kwaliteitsregistreerde logopedisten met een brede expertise gericht op ouderen met complexe problematiek. De logopedisten hebben ieder hun eigen specialisatie, bijvoorbeeld Parkinson, afasie, dementie, canulezorg en slikproblemen.

Op basis van uw persoonlijke situatie maakt uw logopedist een behandelplan voor u. U krijgt een behandeling, maar we geven ook begeleiding en advies, voeren gesprekken met u, uw familie, verzorgenden en andere betrokkenen. Heeft u geschikte communicatiehulpmiddelen en aanpassingen voor kauwen en slikken nodig? Dan helpen wij u ook daarbij.

Uw kwaliteit van leven verbeteren

De logopedist heeft nauw contact met andere disciplines binnen de organisatie, zoals de fysiotherapeut of ergotherapeut. Hierdoor hebben ze korte lijnen en stemmen de zorg voor u op elkaar af. Zo bieden wij u de beste zorg. 

Vertrouw op onze kwaliteit

Heeft u de ziekte van Parkinson? Onze logopedisten zijn aangesloten bij ParkinsonNet en bieden u dus uitstekende hulp. Daarnaast zijn ze gekwalificeerd afasietherapeut.

Al onze logopedisten staan ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici en zijn lid van de beroepsvereniging NVLF. Dit betekent dat ze voldoen aan de kwaliteitseisen van de beroepsvereniging en de overheid.
Logo Parkinsonnet    

Waar kunt u terecht?

Onze logopedisten werken in de verpleeghuizen, op de revalidatie en dagbehandeling. Maar ook als u niet bij ons woont, kunt u bij ons terecht. U komt dan vanuit huis voor een logopedische behandeling naar een locatie van Carintreggeland. Het is ook mogelijk dat u in aanmerking komt voor een logopedist aan huis.

U heeft een verwijzing nodig

Voor een behandeling door onze logopedisten heeft u een verwijzing van een arts nodig. Wij hebben contracten met de meeste zorgverzekeraars.

Interesse? Maak telefonisch een afspraak

Bel voor meer informatie of het maken van een afspraak Carintreggeland of direct de Eerstelijnsplanning op 074 367 7111.

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000