Ergotherapie via Carintreggeland

“Dankzij de ergotherapeut van Carintreggeland kan ik beter omgaan met mijn lichamelijke beperkingen. Ik haal nu meer uit mijn mogelijkheden. Dat maakt mijn leven een stuk prettiger.”

Waarmee helpen wij u?

 

Onze ergotherapeuten behandelen en adviseren u wanneer u uw gewone, dagelijkse activiteiten niet meer naar wens kunt uitvoeren. Denk daarbij aan uzelf verzorgen, het uitvoeren van huishoudelijke activiteiten of het beoefenen van uw hobby.  Aan de hand van uw wensen en mogelijkheden zoekt de ergotherapeut samen met u naar praktische oplossingen. Wij oefenen met u het uitvoeren van de dagelijkse handelingen of we leren u strategieën om met de belemmeringen om te gaan. Wij adviseren u, uw mantelzorgers en/of professionele hulpverlener over ergonomsich handelen en een veilig huis. Ook kunnen wij hulpmiddelen of aanpassingen adviseren en u begeleiden bij de aanschaf of aanvraag hiervan. Wij zijn aangesloten bij ParkinsonNet Twente, Kwaliteitskring Ergotherapie en dementie (EDOMAH) en CVA-keten Twente.

Waar vindt u ons?  

Wij werken in alle locaties van Carintreggeland, op de revalidatieafdelingen en op de dagbehandeling. Daarnaast behandelen we veel van onze cliënten thuis.

Ergotherapie Thuis

Ergotherapie Thuis is mogelijk voor volwassenen en ouderen en/of hun mantelzorgers. Behandeling vindt plaats bij u thuis. Wij werken in de gemeenten: Almelo, Wierden, Twenterand,  Hellendoorn, Rijssen/Holten, Tubbergen, Oldenzaal, Losser,  Hengelo, Hof van Twente, Dinkelland en Borne.

Vergoeding

Ergotherapie Thuis wordt vergoed vanuit de basisverzekering tot een maximum van 10 uur per kalenderjaar. U kunt gebruik maken van Ergotherapie Thuis op verwijzing van uw huisarts of specialist. Ergotherapie Thuis is ook direct toegankelijk zonder deze verwijzing.

Contact

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak  kunt u contact opnemen  via telefoonnummer 074 3677111 of via e-mail Eerstelijnsplanning@carintreggeland.nl

Volg Ergotherapie Thuis op Facebook Afbeeldingsresultaat voor facebook logo

Uw kwaliteit van leven verbeteren

Alle ergotherapiebehandelingen die we bieden, zijn erop gericht om uw welzijn te verbeteren. Alledaagse handelingen maken we weer mogelijk. Zo verbeteren we uw kwaliteit van leven. Dat doen we op de manier die bij u past. Met oprechte aandacht voor uw wensen. De behandelaren werken nauw samen met collega's van andere disciplines. Zij hebben korte lijnen en stemmen de zorg voor u op elkaar af. Zo bieden wij u de beste zorg.

Waar kunt u terecht voor Ergotherapie Thuis?

Carintreggeland biedt ergotherapie vanuit verschillende locaties in de gemeenten Almelo, Wierden, Twenterand, Rijssen-Holten, Hellendoorn, Tubbergen, Oldenzaal, Losser, Hengelo, Hof van Twente, Dinkelland en Borne.

U krijgt maximaal 10 uur vergoed

Ergotherapie krijgt u vergoed vanuit de basisverzekering tot een maximum van 10 uur behandeltijd per kalenderjaar. U kunt een verwijzing krijgen van uw huisarts of specialist, maar ook zonder verwijzing kunt u bij ons terecht.

Maak telefonisch een afspraak met een ergotherapeut

Bel voor meer informatie of het maken van een afspraak Carintreggeland of direct de Eerstelijnszorgplanning op 074 367 7111. Algemene informatie over de behandelingen vindt u op de website van Ergotherapie Nederland: www.ergotherapie.nl

volgens mevrouw Backx, bewoner:

Ik zie zelf wel in dat ik het zelf moet doen, en dan houd ik toch nog plezier in m’n leven, ook al ben ik in de 90.

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000