Ergotherapie via Carintreggeland

“Dankzij de ergotherapeut van Carintreggeland kan ik beter omgaan met mijn lichamelijke beperkingen. Ik haal nu meer uit mijn mogelijkheden. Dat maakt mijn leven een stuk prettiger.”

Waarmee helpen wij u?

 

Onze ergotherapeuten behandelen en adviseren u wanneer u uw gewone, dagelijkse activiteiten niet meer naar wens kunt uitvoeren. Denk daarbij aan uzelf verzorgen, het uitvoeren van huishoudelijke activiteiten of het beoefenen van uw hobby.  Aan de hand van uw wensen en mogelijkheden zoekt de ergotherapeut samen met u naar praktische oplossingen. Wij oefenen met u het uitvoeren van de dagelijkse handelingen of we leren u manieren om met de belemmeringen om te gaan. Naast ons advies voor u, kunnen wij ook uw mantelzorger of professionele hulpverlener begeleiden en adviseren. Ook kunnen wij hulpmiddelen of aanpassingen adviseren en u begeleiden bij de aanschaf of aanvraag hiervan. Wij zijn aangesloten bij ParkinsonNet Twente, Kwaliteitskring Ergotherapie en dementie (EDOMAH) en CVA-keten Twente.

Waar vindt u ons?  

Wij werken in alle locaties van Carintreggeland, op de revalidatieafdelingen en op de dagbehandeling. Daarnaast behandelen we veel van onze cliënten thuis.

Ergotherapie Thuis

Ergotherapie Thuis is gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met complexe problematiek en/of hun mantelzorgers. Behandeling vindt plaats bij u thuis. Wij werken in de gemeenten: Almelo, Wierden, Twenterand,  Hellendoorn, Rijssen/Holten, Tubbergen, Oldenzaal, Losser,  Hengelo, Hof van Twente, Dinkelland en Borne.

Vergoeding

Ergotherapie Thuis wordt vergoed vanuit de basisverzekering tot een maximum van 10 uur per kalenderjaar. Ergotherapie valt onder het verplicht eigen risico.
U kunt gebruik maken van Ergotherapie Thuis op verwijzing van uw huisarts of specialist. Ergotherapie Thuis is ook direct toegankelijk zonder deze verwijzing.

De ergotherapeuten

Het team bestaat uit deskundige, enthousiaste ergotherapeuten met diverse specialisaties.
Regio Hengelo/Hof van Twente en Borne: Manuela Averesch, Sylvia Haverkort, Leidy Huijsmans, Judith Schepers, Joyce Roerdink en Joanne Roekel.
Regio Almelo en omstreken: Barbara Grootenhuis, Rianne Kluvers, Simone Meijer, Jorieke Pelle, Patrick Reuvers, Simone van Tongeren, Marjolein Wermink en Jacqueline Withagen.

Contact

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak  kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via telefoonnummer 074 3677111 of via e-mail Eerstelijnsplanning@carintreggeland.nl

Volg Ergotherapie Thuis op Facebook Afbeeldingsresultaat voor facebook logo

Folder Ergotherapie thuis


Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000