Ons Expertisecentrum

Carintreggeland is gespecialiseerd in ouderenzorg. We bieden thuiszorg, wonen met zorg, verpleeghuiszorg en gespecialiseerde zorg. Alle gespecialiseerde deskundigheid op het gebied van geriatrische ziektebeelden is binnen Carintreggeland verzameld in ons Expertisecentrum.

Voor behandeling van deze complexe ouderenzorg werkt het Expertisecentrum samen met universiteiten, hogescholen, kennisplatforms en beroepsorganisaties en met collega's uit ziekenhuizen, revalidatiecentra, eerstelijnspraktijken en de wijkverpleging. Door kennis te delen, ontstaan vernieuwende behandelmogelijkheden en behandelmethodes. Zo is Carintreggeland altijd koploper en voorloper in de ouderenzorg.

Specialistische kennis onder één dak

Het overgrote deel van de werkzaamheden van het Expertisecentrum concentreert zich op intramurale zorg (verpleeghuizen). Maar ouderen blijven steeds langer thuis wonen waardoor vragen over complexe geriatrische ziektebeelden door huisartsen en andere eerstelijns praktijken toeneemt. De gespecialiseerde kennis van het Expertisecentrum is daar een welkome ondersteuning.

Het expertisecentrum kent acht vakgroepen: psychologie, fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek, logopedie, vaktherapie (muziektherapie en psychomotorische therapie), de medische vakgroep en geestelijke verzorging.

De specialisten binnen het expertisecentrum werken samen (multidisciplinair) en zoeken naar de best mogelijke oplossing voor u in uw situatie. Is inzet van zorgspecialisten en persoonlijke zorg de oplossing, regelen we dat. We kijken ook of de inzet van hulpmiddelen en zorgtechnologie u helpt. Alles om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk onafhankelijk thuis leeft, op uw manier.

Het gaat alleen om u

Uiteindelijk gaat het er om wat u nodig heeft voor welzijn en kwaliteit van leven in de levensfase waarin u zit. We luisteren naar uw levensverhaal, leren u kennen. Dan ondersteunen we u op de manier die echt bij u past.
U bepaalt, u heeft de regie. Wij zijn er voor u.

Behandelingen in het verpleeghuis

De behandelaren die voor het expertisecentrum werken, werken ook in onze verpleeghuizen.

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000