Vraag en antwoord

Bekijk hieronder de veel gestelde vragen en de hierbij horende antwoorden.

Klik hier voor de vragen die gesteld zijn tijdens de informatiebijeenkomsten voor de directe buren op 1 en 2 februari 2022. En klik hier voor een aanvulling daarop.

Renovatie levert niet de eindkwaliteit op die onze bewoners nu en in de toekomst verdienen. Daarnaast moeten bij renovatie ruim 100 bewoners tijdelijk elders worden gehuisvest of moe-ten we tijdens het verbouwen het verpleeghuis sluiten. Dit zijn geen haalbare opties. 
Daarom is besloten om op eigen terrein, naast het huidige verpleeghuis, nieuw te bouwen.

Er komen 2 gebouwen met 12 woningen, elk voor acht bewoners dus in totaal 96 bewoners. Elke woning heef een gezellig ingerichte huiskamer, keuken en een terras of balkon. Iedere bewoner heeft een eigen studio met badkamer.

Er komt één gebouw met 34 zelfstandige appartementen in de sociale huursector met een oppervlak van 50 m2.

Nee. Dat lijkt niet nodig. We vinden het wel belangrijk dat straks iedere bewoner op de juiste plek zit. Daarom houden we een kleine slag om de arm en kan er op een later moment sprake zijn van een tijdelijke opnamestop. 

Ja. De hoog- en laagbouw van de huidige Stoevelaar wordt uiteindelijk gesloopt. Dus alle bewoners en medewerkers verhuizen naar de nieuwe Stoevelaar.

Nee. Samen met medewerkers van de Wheehof kijken we welke (bouwkundige) aanpassingen er nodig zijn.

Vijf woningen (nummers 39 tot en met 43) worden als eerste gesloopt. In de 2e bouwfase worden de woningen 19-1 tot en met 19-4 en 20 tot en met 27 gesloopt. Twinta informeert de huurders. Op deze huurders is een sociaal plan van toepassing. Twinta begeleid de bewoners naar een andere passende woning.  De andere aanleunwoningen blijven staan. Voor deze huurders verandert er niets.  

Er komen voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein.  

Nee. Het zijn schetsontwerpen. Maar ze benaderen voor, zeg 90% de eindsituatie. We moeten nog verschillende procedures door. Daaruit kunnen aanpassingen komen. 

Via de onze website blijft u op de hoogte van de procedures voor de bouw en de bouw.

Ja. Belangstellenden voor een huurwoning nemen contact op met de woonconsulenten van Twinta: info@twinta.nl of 088-3677373.
De huurders waarvan de woning wordt gesloopt, hebben wel voorrang bij de herhuisvesting.

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000