Nieuwbouw de Stoevelaar komt in beweging

De Stoevelaar in Goor is ruim 50 jaar oud en voldoet bouwkundig niet meer aan de eisen hoe we willen wonen en leven als we op leeftijd komen. Daarom gaat Carintreggeland op het terrein van De Stoevelaar een nieuwe Stoevelaar bouwen.

Welkom

Welkom op de projectpagina van de nieuwbouw van De Stoevelaar. Hier delen we informatie en het laatste nieuws met u. U vindt deze informatie aan de rechterzijde van deze pagina verdeeld over verschillende onderwerp.

Klik hier als u onze digitale nieuwsbrief wilt ontvangen om op de hoogte te blijven.

Over het project

De nieuwbouw bestaat uit twee gebouwen voor verpleeghuiszorg van ieder drie bouwlagen hoog. Beide gebouwen worden verbonden door middel van een centraal deel van twee bouwlagen. In dit deel zijn de ondersteunende ruimten ondergebracht zoals oefenruimte, kantoren en opslag. Ook de Wheehof zal door middel van een gang verbonden worden met de ontmoetingsruimte.

De nieuwbouw is bestemd voor verpleeghuiszorg voor in totaal 96 bewoners.

Om de nieuwbouw te kunnen realiseren worden een aantal van de bestaande aanleunwoningen gesloopt. De Wheehof zal echter gehandhaafd blijven.

Pas als de huidige bewoners van de Stoevelaar verhuisd zijn naar de nieuwbouw zal het oude Stoevelaar complex gesloopt worden.

In eerdere plannen was ook sprake van de bouw van 34 appartementen voor de reguliere verhuur. De actuele marktontwikkelingen en internationale situatie hebben echter tot sterk toenemende bouwkosten geleid waardoor realisatie van de plannen in ongewijzigde vorm, op basis van de gewijzigde omstandigheden, niet haalbaar is.

Om de nieuwbouw financieel haalbaar te houden met behoud van kwaliteit, heeft Carintreggeland keuzes gemaakt om voorrang te geven aan de nieuwbouw van het verpleeghuis en de 34 appartementen vooralsnog niet te realiseren.

Over Twinta

Carintreggeland heeft al haar vastgoed en vastgoedactiviteiten ondergebracht in dochteronderneming Twinta BV. Twinta zal in opdracht van Carintreggeland verantwoordelijk zijn voor de realisatie van de nieuwbouw.

Over het Bouwteam

Het ontwerp van het verpleeghuis zal verder in een bouwteam worden uitgewerkt.

Het huidige ontwerpteam bestaat uit Peters & Lammerink (architect), Kamperman adviseurs (installatie adviseur) en Brons (constructeur). Aannemersbedrijf W.J. Haafkes & Zonen uit Goor en Heijmans installatietechniek zullen toegevoegd worden en gezamenlijk met de andere partijen het bouwteam vormen. Hiermee kunnen we in een vroeg stadium gebruik maken van hun specifieke deskundigheid waar we straks profijt van hebben.

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000