Nieuwbouw de Stoevelaar komt in beweging

De Stoevelaar in Goor is ruim 50 jaar oud en voldoet bouwkundig niet meer aan de eisen hoe we willen wonen en leven als we op leeftijd komen. Daarom gaat Carintreggeland op het terrein van de Stoevelaar een nieuwe Stoevelaar bouwen.

Laag, ruim en groen

De eerste schetsen zijn klaar, er zijn plattegronden en tekeningen. De nieuwbouw  voorziet in 3 gebouwen van 3 etages rond de Wheehof, die blijft staan. Eén gebouw is bestemd voor zelfstandig wonen (met zorg), de andere twee gebouwen zijn bestemd voor verpleeghuiszorg. De nieuwe gebouwen worden zorgvuldig ingepast in de omgeving en passen bij het karakter van de wijk.

Binnenkort zijn de gedetailleerde plannen in te zien via deze website. 

Voorlopige planning

Op de nieuwe Stoevelaar is plek voor iedereen die nu in of op het terrein van de Stoevelaar woont en werkt. Omdat we bouwen in 3 fasen, hopen wij de overlast voor de bewoners, medewerkers en omwonenden tot een minimum te beperken. Enkele woningen op het terrein gaan plaatsmaken voor de nieuwbouw. We zoeken voor deze bewoners een passende andere woning.

In de loop van het 2e kwartaal van 2021 starten we, in samenwerking met de gemeente Hof van Twente, de procedures die horen bij een ontwikkeling van deze omvang, zoals een aanpassing van het bestemmingsplan. 
Afhankelijk van het tempo waarmee we de procedures doorlopen, verwachten wij in het 2e kwartaal van 2022 te starten met de eerste bouwfase. Die duurt tot de eerste helft van 2023. De bouw van de 2 verpleeghuisgebouwen, de 2e bouwfase, duurt ongeveer 2 jaar. In fase 3 slopen we de huidige Stoevelaar en richten we het terrein compleet opnieuw in. Eind 2025 is alles klaar en kan de Stoevelaar er weer 50 jaar tegen.

Ik wil op de hoogte blijven van de voortgang

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000