In ontwikkeling

"Technische hulpmiddelen ondersteunen mij zo lang als mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.  En ondersteunen mij zelfstandig te blijven functioneren."

We zoeken naar mogelijkheden en vernieuwingen in de zorg. Om cliënten maar ook medewerkers te ondersteunen. Met mogelijkheden waarmee cliënten hun zelfstandigheid behouden. En waarmee medewerkers zich meer op hun zorgtaken kunnen richten. Thuis en in het verpleeghuis.

Innovatie

Bent u ook zo nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen? Of bent u geinteresseerd hoe technologie kan bijdragen aan uw kwaliteit van leven? Wij binnen Carintreggeland wel. Technologie wordt steeds belangrijker. Binnen Carintreggeland zijn we continu bezig met het onderzoeken van nieuwe producten en diensten waarmee we een bijdrage kunnen leveren aan een waardevol leven. Aan de hand van testen kijken we of iets passend is bij de cliënt. Een aantal voorbeelden waar we nu naar kijken zijn:

  • Incontinentiesensor

Aan het incontinentiemateriaal van Abena is een clip met sensoren bevestigt die bijhoudt hoeveel vocht er in het incontinentiemateriaal is opgenomen. Deze informatie komt bij een zorgverlener binnen op een app. Cliënten kunnen hierdoor op het juiste moment geholpen worden, zonder tussendoor onnodig gestoord te hoeven worden.

  • Slaaprobot

Somnox is een soort van groot kussen in de vorm van een boon. Het geeft u tijdens uw slaap op drie manieren wat extra's:

  • Somnox stimuleert de menselijke ademhaling waardoor u onbewust zelf uw ademhaling aan gaat passen aan het ritme van de slaaprobot.
  • U kunt de Somnox ook andere geluiden laten maken, zoals een hartslag of slaapliedjes, die u sneller in slaap moeten laten vallen.
  • En zo'n kussen zorgt natuurlijk ook voor een stukje extra affectie, want u kunt ermee knuffelen in bed. En dat knuffelen is ook de bedoeling, want pas dan voelt u de trillingen van het kussen echt goed en heeft het ook effect.

Filmpje slaaprobot: https://m.youtube.com/watch?v=jYFOYXHikaI

volgens de heer Timmers, bewoner:

Vroeger zou ik hebben gedacht dat iedere verergering van mijn situatie meteen het einde was van een waardevol leven,  maar ondertussen leer je ook omgaan met de beperkingen die je hebt.

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000