Bewegen

Ervaart u beperkingen in het bewegen? Of zou u een kleine ondersteuning kunnen gebruiken?

 

Naarmate u ouder wordt, zult u minder in staat zijn makkelijk te bewegen. Het menselijk lichaam ondergaat veranderingen wanneer u ouder wordt. Vaak zijn de eerste tekenen van veroudering merkbaar in het bewegingsapparaat, zoals slechter lopen.

Bewegen houdt u vitaal en gezond, doordat het bijvoorbeeld positieve effecten heeft op uw bloeddruk, gewicht, spiersterkte, balans en gewrichten. Hiernaast kan beweging u een positief gevoel geven en de slaap bevorderen.

Graag laten wij u kennismaken met ons aanbod:

Fitstap

Als lid van De Ledenservice kunt u meedoen aan het beweegprogramma FitStap. U ontvangt 10% extra korting op het tarief van € 69,50.

FitStap is het nieuwe beweegprogramma van Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). In 12 weken worden deelnemers geholpen om zich (weer) fit en vitaal te voelen. Het gaat hierbij niet enkel om voldoende beweging. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal waarbij zelfmanagement een belangrijke rol speelt. Om duurzaam succes te hebben, gaan deelnemers dan ook werken aan inzicht in gedrag, patronen en leefstijl. Deze leefstijl zal aangescherpt en zelfs aangepast moeten worden. Met FitStap worden ze op weg geholpen!

Opzet
Deelnemers trainen 12 weken op een vaste avond in een groep, onder begeleiding van de trainer. Tijdens de trainingen is er aandacht voor    beweegtechnieken, voedingskennis, motivatie/coaching en cognitieve fitness. Dit alles passend bij de persoonlijke doelstellingen van de deelnemers. Daarnaast trainen de deelnemers twee keer in de week zelfstandig. Ook gaan zij aan de hand van opdrachten en tips actief in de weer met hun leefstijl. Via een app worden zij gedurende de week gemotiveerd en voorzien van informatie en hebben zij contact met elkaar en met de trainer. Naast fysieke bijeenkomsten vindt er dus ook online, interactieve ondersteuning plaats. Het verkrijgen van inzicht, vergroten van het zelfvertrouwen, laagdrempeligheid, haalbaarheid en plezier staat bij FitStap voorop.

Trainer: Henk Passies

Kijk voor meer informatie en het aanbod op: www.fitstap.nl.

Spoorfietsen

Bent u lid van De Ledenservice, klik dan hier voor het actuele aanbod.

Wandelarrangement

Bent u lid van De Ledenservice, klik dan hier voor het actuele aanbod.

Zwemmen

Bent u lid van De Ledenservice, klik dan hier voor het actuele aanbod

volgens mevrouw Backx, bewoner:

Ik zie zelf wel in dat ik het zelf moet doen, en dan houd ik toch nog plezier in m’n leven, ook al ben ik in de 90.

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000