Werken bij Carintreggeland

Heb je interesse om bij ons te komen werken, stagelopen of afstuderen? Je bent van harte welkom! Hieronder vind je meer informatie over wat we jou bieden, en over jouw toekomstige collega’s. 

Wil jij graag werken bij een innoverende organisatie?

Vind jij het belangrijk om écht contact te hebben met je cliënten?
Wil jij je graag ontwikkelen?
Dan nodigen we je uit om contact met ons op te nemen!

We hebben namelijk diverse mogelijkheden voor je

 • Bijbanen voor toekomstige zorgprofessionals die naast hun huidige opleiding, gerichte werkervaring willen opdoen. 
 • Vacatures voor starters, met ontwikkel ambities
 • Vacatures voor ervaren zorgprofessionals, specialisten en ondersteunende functies
 • BBL een combinatie van werken en leren  in de zorg 
 • Stageplaatsen en afstudeermogelijkheden 

Wil je zien welke vacatures we op dit moment open hebben staan?
Ga naar het echte werk voor de openstaande vacatures.

Ga naar 'Werken bij Carintreggeland'

Wie zijn wij als werkgever?

Wij verlenen binnen Carintreggeland persoonlijke zorg, waarin de cliënt altijd centraal staat. We bieden wijkverpleging, dagvoorzieningen en tijdelijke opname, maar ook verpleeghuiszorg, fysiotherapie en dagactiviteiten voor ouderen. En nog zoveel méér. Alles om een waardevol leven voor de cliënt mogelijk te maken. Carintreggeland is hoofdzakelijk werkzaam in Twente. 

We zijn de grootste zorgorganisatie van Twente. Door de grote van onze organisatie hebben we tal van mogelijkheden om door te ontwikkelen en door te groeien! Toch voelt Carintreggeland niet als een grote organisatie, we zijn namelijk lokaal aanwezig.  Er is een grote betrokkenheid in de organisatie en veel persoonlijke aandacht.

Vernieuwing zit in ons DNA. Met ruim 4000 professionals en vrijwilligers werken we elke dag aan steeds betere zorg. Innovatieve ontwikkelingen ontstaan vaak in eigen huis, tijdens gesprekken tussen collega’s en met cliënten. Maar ook door onze contacten met andere organisaties, betrokken burgers en partners.

We zijn een aantrekkelijke werkgever. Je werkt in een team met collega’s die zich net als jij verantwoordelijk voelen voor de cliënten, graag samenwerken en iedere dag weer invulling geven aan een waardevol leven voor de cliënt. Bij Carintreggeland willen we dat je gezond, fit en op een fijne manier aan het werk kunt. Wij vinden het belangrijk dat je plezier hebt in je werk, de juiste vakkennis hebt, jezelf kunt blijven ontwikkelen en een goede balans kunt vinden tussen werk en privé. Alleen dan kun je  waardevol werken. Waardevol werken is voor iedereen verschillend. Samen kijken we wat voor jou belangrijk is.

Adviesraden en Ondernemingsraad

Ondernemingsraad
De Ondernemingsraad van Carintreggeland behartigt de belangen van de medewerkers. De raad bestaat uit negen leden en is per mail bereikbaar or@carintreggeland.nl

Naast de Ondernemingsraad zijn er twee adviesraden binnen Carintreggeland:  een Verpleegkundige en Verzorgende AdviesRaad (VAR) en een Medische Adviesraad (MAR) actief.

Verpleegkundige en Verzorgende adviesraad (VAR)
De VAR is een adviesorgaan voor de organisatie gericht op de vakinhoudelijke ontwikkeling van de verpleegkundige en verzorgende professionals. De VAR geeft gevraagd en ongevraagd advies bij vraagstukken die relevant zijn voor het werk van de verpleegkundigen en verzorgenden in de praktijk.
De VAR is per mail bereikbaar var@carintreggeland.nl
 

Medische Advies Raad (MAR)
De MAC adviseert de RvB gevraagd en ongevraagd over de kwaliteit van zorg bij Carintreggeland. Vanuit de diverse medische en paramedische beroepen wordt gekeken naar het beleid en de zorgverlening van Carintreggeland waarbij de MAR functioneert als een klankbord voor de Raad van Bestuur.

Ontwikkelingsmogelijkheden

Binnen Carintreggeland vinden we het belangrijk dat jij waardevol kunt werken. We bedoelen hiermee dat jij je werk zo optimaal mogelijk kunt doen. Een belangrijke pijler van waardevol werken is dat je de juiste vakkennis hebt of de gelegenheid krijgt om je deze eigen te maken. Zodat jij, nog beter, een bijdrage kunt leveren aan een waardevol leven van onze cliënten.

Daarom bieden wij jou als medewerker de mogelijkheid om je via scholing en opleiding te ontwikkelen binnen jouw eigen functie of door te groeien naar andere beschikbare functies binnen de organisatie. Dat kan op verschillende manieren:

 • Door het volgen van een BBL-traject. Kijk naar de vacatures op ’Werken bij Carintreggeland’ of ga in overleg met de manager zorg. Je kunt denken aan een BBL opleiding verzorgende IG of verpleegkundige, maar je kunt je ook specialiseren tot gespecialiseerd verzorgende of tot aandachtsvelder binnen jouw locatie of team.
 • Door verdieping binnen jouw eigen functie. Daarvoor bieden we binnen Carintreggeland verschillende mogelijkheden. We hebben daarvoor een Leerplein ontwikkeld dat voor alle medewerkers beschikbaar is. Daar vind je alle vormen van scholing die er voor jouw functie binnen Carintreggeland beschikbaar zijn.

Leerplein
Via ons eigen Leerplein kun je deelnemen aan interessante trainingen en cursussen. Denk bijvoorbeeld eens aan een training oprecht contact maken bij dementie of mindfulness. Misschien wil jij jouw opgedane kennis en ervaring inzetten om nieuwe studenten te begeleiden en te coachen. Dan kun je de cursus tot werkbegeleider volgen en de training coachingsvaardigheden. Zo is er voor iedereen wel een training die past bij zijn of haar ontwikkelwensen.

Contact
Meer weten over de (door)groeimogelijkheden? Neem contact op met het Leerhuis van Carintreggeland via leerhuis@carintreggeland.nl

Stageplaatsen

Carintreggeland is door SSB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) gecertificeerd als erkend leerbedrijf. 

Een stage is een fantastische manier om bij ons het werk te leren kennen wat je tijdens je opleiding leert. Bij ons doe je waardevolle werkervaring op. Wij verlenen binnen Carintreggeland zorg, wonen, gezondheid en welzijn, waardoor je allerlei verschillende ervaringen kan opdoen!

Met de meeste scholen hebben we samenwerkingsafspraken, dit betekent dat je zelf (bijna) niets hoeft te doen om bij ons stage te kunnen lopen. Je hoeft alleen binnen je school te weten hoe de toewijzing van je stageplaatsen is geregeld en kenbaar te maken dat je graag bij ons wilt stage lopen. Wij ontvangen, op basis van de werkwijze van jouw school, de namen die bij ons aan de slag mogen!

Heeft jouw school geen samenwerkingsafspraak met ons? Dan kun je alsnog in aanmerking komen voor een stageplaats. Je kunt dan een stageverzoek mailen naar ons Leerhuis. Dit doe je door je CV en een motivatiebrief te mailen naar: leerhuis@carintreggeland.nl.

Wil je in je brief in ieder geval de volgende vragen beantwoorden:

 • Wie ben jij als persoon?
 • Welke opleiding doe je?
 • Wat is de periode waarin je stage moet lopen?
 • Heb je een locatie of afdeling bij ons die je voorkeur heeft?

Wij nemen je sollicitatie in behandeling en zullen je binnen 5 werkdagen een reactie geven.

Afstuderen

Wil jij graag een onderzoek doen en afstuderen bij ons?

We hebben hiervoor diverse mogelijkheden. We staan open voor adviezen en we zijn benieuwd wat jij kan betekenen voor ons! We gaan graag het gesprek met je aan om samen de mogelijkheden te bekijken.

Je kunt bij ons solliciteren door je CV en Motivatiebrief te mailen naar leerhuis@carintreggeland.nl.

Wil je in je brief in ieder geval de volgende vragen beantwoorden:

 • Wie ben jij als persoon?
 • Welke opleiding doe je?
 • Wat is de richting waarin je afstudeert of onderzoek wilt doen?
 • Wat is de periode waarin je dit moet doen?
 • Heb je een locatie of afdeling bij ons die je voorkeur heeft?

Wij nemen je sollicitatie in behandeling en zullen je binnen 5 werkdagen een reactie geven.

 

Wil je jouw sollicitatie voor stage of afstuderen per post naar ons sturen? Dat kan!

Carintreggeland
Het Leerhuis
Postbus 506
7550 AM Hengelo

 

Volg ons op sociale media

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000