Vrijwilligers

“Ik voel me gewaardeerd, ken veel mensen. Carintreggeland voelt als mijn familie. Hier ga ik nooit meer weg.”

Vrijwilligers, waardevolle steun

Vrijwilligers zijn een waardevolle aanvulling op de zorg. Voor cliënten, mantelzorgers en voor medewerkers. Binnen Carintreggeland ondersteunen meer dan 3000 vrijwilligers cliënten en zetten zich op diverse vlakken in. Als gastvrouw of gastheer in een huiskamer of een dagvoorziening, door te ondersteunen bij maaltijden, een wandeling te maken of hulp bij activiteiten. Vrijwilligers maken het mogelijk cliënten wat extra’s te bieden. En zorgcollega’s geeft dit ruimte meer zorg aan cliënten te geven. En daar zijn wij maar wat blij mee.

Vrijwilligers dragen bij aan een waardevol leven voor onze cliënten. Als vrijwilliger bij Carintreggeland maakt u voor onze cliënten het verschil. U helpt mee tijdens activiteiten, haalt met iemand buiten een frisse neus of maakt een praatje en drinkt een kop koffie drinken met een bewoner. U maakt de dag levendig én net iets leuker.


Wij zoeken regelmatig nieuwe vrijwilligers, iets voor u?

Carintreggeland is regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vindt u het leuk om mensen te helpen? Dat kan zijn als vrijwilliger bij een zanggroep of als vrijwilliger die helpt tijdens de eetmomenten in een locatie of als vrijwillige chauffeur voor een van onze bussen. Ook zoeken we mensen die het leuk vinden om ons te ondersteunen bij activiteiten en evenementen die we organiseren. Of die het leuk vinden om de tuin bij te houden. Er is altijd een vorm van vrijwilligerswerk die bij u past.


Meld u aan

Meld u aan als vrijwilliger bij Carintreggeland. We proberen aan te sluiten bij uw mogelijkheden en wensen. In een intake-gesprek krijgt u alle informatie over het vrijwilligerswerk. We stemmen in dat gesprek uw wensen en onze mogelijkheden op elkaar af. Worden we het eens, dan volgt een introductie op de werkplek en wordt u voorgesteld.  Onze coördinatoren geven u graag meer informatie over de vele mogelijkheden. U kunt hen bereiken via de Meld- en Zorgcentrale, telefoon 088 367 70 00 of via info@carintreggeland.nl. Vermeldt u in het onderwerp van de e-mail dat u zich wilt aanmelden als vrijwilliger?

volgens de heer Timmers, bewoner:

Vroeger zou ik hebben gedacht dat iedere verergering van mijn situatie meteen het einde was van een waardevol leven,  maar ondertussen leer je ook omgaan met de beperkingen die je hebt.

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000