Mantelzorgers

“De samenwerking tussen de zorgmedewerkers en mijn zoon verloopt erg fijn. Het is zo altijd duidelijk wie wat doet.”

Wij werken graag samen met mantelzorgers

Goede zorg verlenen we samen: de cliënt, de familie, het netwerk en professionals. Maar de regie blijft bij de cliënt. Vanuit deze visie verlenen onze medewerkers zorg. Een goede samenwerking met mantelzorgers vinden wij belangrijk. Samen bieden zij onze cliënten een waardevol leven. Samen sluiten we aan op de wensen en behoeften van de cliënt. Want als mantelzorger kent u onze cliënt immers het best.

We kijken samen naar hoe de cliënt dingen gewend was te doen en proberen zoveel mogelijk het leven te volgen zoals het was. We kijken wat de cliënt zelf nog kan, wat u als mantelzorger(s) hierin kunt betekenen en wat wij als professionele zorgverleners doen. Dit gesprek met elkaar vormt de rode draad in onze zorg. Want was u gewend om op woensdag met uw moeder naar de markt te gaan, dan kan dat ook nu nog en zette u altijd de krulspelden dan vinden wij dat fijn wanneer u dat ook nu blijft doen.
 

Ondersteuning nodig?

Wij zien dagelijks om ons heen dat het niet altijd makkelijk is om mantelzorger te zijn. Er wordt soms veel van u gevraagd. En u kunt pas goed voor iemand zorgen als u ook goed voor uzelf zorgt. Soms is die balans even zoek. Heeft u vragen als mantelzorger? Geef dit dan aan bij onze medewerkers. Zij gaan graag met u in gesprek hierover en kunnen u verder helpen.

 

Mantelzorger? Deze apps komen dan goed van pas

(bron: Tele2 mobiel)

Zorg jij intensief voor een naaste? Bijvoorbeeld je moeder, opa of buurvrouw? En krijg je hier niet voor betaald? Dan ben je een mantelzorger, net als ruim 3 miljoen andere Nederlanders. Natuurlijk is het mooi om iemand te helpen, maar ook jij weet dat het leven als mantelzorger niet altijd makkelijk is. Gelukkig zijn deze apps er die je bij jouw belangrijke taken kunnen helpen.

Fello
Alle afspraken netjes op één plek. Wie wil dat nou niet? Fello helpt jou als mantelzorger hierbij. Download deze app op je telefoon en je kunt simpel al je afspraken inplannen in inzien. Verleen je de zorg samen met je vrienden en familie? Vorm dan een zorggroep en verdeel de taken. Ideaal, want zo weet iedereen wie er dit weekend op bezoek gaat. Of wie er vrijdag voor een warme maaltijd zorgt.
Fello is gratis te downloaden voor Android en iOS.


MediSafe
Als mantelzorger moet je vaak aan veel dingen tegelijk denken. Meestal hoort hier ook het innemen van de juiste dosering medicatie bij. Zijn er ingewikkelde gezondheidsproblemen? Zet dan de medicatie manager MediSafe op je telefoon. Deze gratis app helpt je namelijk met het onthouden van het voorgeschreven doseringen en stuurt je herinneringen op het juiste tijdstip. Handig!
MediSafe is gratis te downloaden voor Android en iOS.
 

BETERapp
Met BETERapp kunnen zorgbehoevenden zelf initiatief nemen en bewust bezig zijn met het herstel. Dit doen ze door doelen te stellen en activiteiten in te plannen. Met BETERapp heb jij als mantelzorger vervolgens altijd inzicht in de voortgangen. Zo kun je ingrijpen als dat nodig is en een extra duwtje in de rug geven.
BETERapp is gratis te downloaden voor Android.

 

Poll, bewerk deze titel

Prettig wonen is belangrijk. Als Carintreggeland willen we ondersteunen bij de zoektocht naar woonvormen die aansluiten bij de levensfase. Heeft u al nagedacht over hoe u wilt wonen wanneer u ouder wordt? Ik wil....

Waar kunnen we u mee helpen?

U kunt veel vinden op deze site over Carintreggeland. Daarmee maken we het u makkelijk. Maar wanneer dat uw voorkeur heeft, mag bellen of mailen natuurlijk ook.

Direct een vraag stellen     Direct bellen 088 367 7000