Versoepelingen in verpleeghuizen

Afgelopen maandag 8 maart 2021 kondigde Premier Rutte in zijn persconferentie een klein aantal versoepelingen aan. Ook voor verpleeghuisbewoners is opnieuw een versoepeling afgekondigd. 

Dit betekent dat vanaf 10 maart:

  • Bewoners maximaal twee bezoekers per dag mogen ontvangen.
  • Het mogelijk is om tijdens het bezoek moment samen weer iets te drinken of te eten. Dit geeft een risico maar wij vinden dit aanvaardbaar. We gaan er hierbij wel vanuit dat u zich goed houdt aan de bekende regels van handhygiëne en de 1,5 meter afstand bewaren.
  • De welzijnsactiviteiten binnen het verpleeghuis steeds iets meer uitgebreid worden. Dit gebeurt uiteraard altijd veilig en in kleine groepjes.
Versoepelingen in verpleeghuizen

Onlangs werden de volgende versoepelingen al gecommuniceerd: 

  • Alle contactberoepen als kapper, pedicure en schoonheidsspecialisten zijn welkom.
  • Bewoners mogen met een familielid mee naar huis of samen even rondtoeren. Dit onder voorwaarde dat de bewoner en de familie fit is en er thuis geen andere bezoeker aanwezig is.
  • Bewoners kunnen buiten wandelen.

Wanneer er onverhoopt op een afdeling of binnen een team toch iemand positief getest wordt, kan het zijn dat de maatregelen tijdelijk weer aangescherpt moeten worden. Natuurlijk wordt u dan geïnformeerd. Vanzelfsprekend doen we er alles aan om dit te voorkomen.

Blijf voorzichtig
Afgelopen periode zijn vrijwel alle bewoners in ons verpleeghuis gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat is fijn, want dit betekent dat onze bewoners beter beschermd zijn tegen het virus. Maar het coronavirus is er natuurlijk nog steeds. Daarom is het belangrijk dat we voorzichtig blijven, 1,5 meter afstand houden van elkaar, regelmatig onze handen wassen en altijd een mondneusmaskers dragen in het verpleeghuis.