Vacature: voorzitter voor gezamenlijke Klachtencommissie
In samenwerking met TriviumMeulenbeltzorg en ZorgAccent

Carintreggeland werkt samen met andere zorgorganisaties in de regio, voor diverse zorgproducten. Voor de samenwerking met TriviumMeulenbeltZorg en ZorgAccent wordt een gezamenlijke Klachtencommissie in het leven geroepen. Daarvoor zoeken we een externe voorzitter.

Vacature: voorzitter voor gezamenlijke Klachtencommissie

Carintreggeland werkt samen met andere zorgorganisaties in de regio, voor diverse zorgproducten. Voor de samenwerking met TriviumMeulenbeltZorg en ZorgAccent wordt een gezamenlijke Klachtencommissie in het leven geroepen. Daarvoor zoeken we een externe voorzitter.

Onderstaand treft u de tekst uit de gestelde vacature.
Als bijlage treft u de advertentie die voor de vacature wordt geplaatst. 

Vacaturetekst

De zorgaanbieders Carintreggeland, TriviumMeulenbeltZorg en ZorgAccent zijn per direct op zoek naar een voorzitter voor hun gezamenlijke klachtencommissie.

Wie zijn wij?

De klachtencommissie onderzoekt en behandelt ingekomen klachten die betrekking hebben op de zorgverlening, en geeft na beoordeling van de klacht advies aan de Raad van Bestuur van de betreffende zorgorganisatie over de afhandeling.

Wat gaat u doen?

Als voorzitter heeft u affiniteit met de zorg en levert u in commissieverband een bijdrage aan het onderzoeken, behandelen en beoordelen van de voorgelegde klachten. Daarnaast bereidt u een eventuele casus grondig voor en neemt u zo nodig deel aan de zitting(-en) waarop de mondelinge behandeling van de klacht (en) aan de orde is.

De klachtencommissie bestaat uit een voorzitter en ten minste drie leden. De  Raden van Bestuur van de drie instellingen benoemen de voorzitter van de klachtencommissie voor een periode van drie jaar; deze periode kan eenmalig aansluitend met drie jaar worden verlengd. Om belangenverstrengeling te voorkomen, zijn personen die werkzaam zijn bij- of voor één van de drie zorgorganisaties, niet benoembaar.

 De klachtencommissie wordt ondersteund door een ambtelijk secretaris.

Wat vragen wij?

Bent u een ervaren voorzitter? Ziet u zichzelf als onpartijdig en onafhankelijk? Heeft u het vermogen zich in te leven in de belevingswereld van de klager? Maakt u uzelf graag sterk voor kwaliteitszorg?

Kunt u deze vragen met “ja” beantwoorden, dan past u wellicht in het profiel van voorzitter van onze klachtencommissie en willen wij u uitnodigen om op deze vacature te reageren.

Informatie en solliciteren

Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met Silvia ten Bokum, tel. 06-83 99 32 18.
Direct solliciteren kan natuurlijk ook. Uw schriftelijke reactie voorzien van CV kunt u binnen 14 dagen na het verschijnen van deze advertentie (vóór 29 januari 2022) sturen naar:

Klachtencommissie Carintreggeland, TriviumMeulenbeltZorg, ZorgAccent ter attentie van Silvia ten Bokum, ambtelijk secretaris, per mail via stenbokum@triviummeulenbeltzorg.nl

Documenten om te downloaden

  • Advertentie Klachtencommissie Tubantia 15 januari 2022   (.pdf, 619,7 KB) - 23 download(s)   Download
Categorieën: CR nieuws, Nieuwsberichten