Grotere contracten oplossing voor personeelstekort?

Werken in de zorg is een prachtig vak, maar er zijn ook uitdagingen. Zo hebben we bijna allemaal dagelijks te maken met de gevolgen van de groeiende personeelstekorten: openstaande vacatures, onvoorspelbaarheid van diensten, gaten in het rooster, opstapelende overuren en de inzet van wisselende flexpool medewerkers. Als Carintreggeland doen we er van alles aan om deze tekorten terug te brengen door werving van nieuwe collega’s in de zorg. Maar er zijn ook kansen door grotere contracten te bieden aan onze eigen collega’sDaarvoor werkt Carintreggeland samen met stichting Het Potentieel pakken.

Grotere contracten oplossing voor personeelstekort?

We zijn gestart op een aantal locaties. Samen met de zorgcollega’s van deze locaties zoeken we de komende tijd uit of er belangstelling is en wat er mogelijk is op het gebied van grotere contracten. Dat doen we onder andere door in gesprek te gaan met collega’s uit deze locaties. De eerste resultaten lijken positief: Zo’n 53 % van de ondervraagde collega’s lijkt open te staan voor een groter contract. We gaan nu kijken wat er in de praktijk mogelijk is.

Grotere contracten bieden voordelen voor medewerkers, cliënten én de organisatie. Het creëert meer rust, betrokkenheid en werkplezier, en draagt bij aan Waardevol Werken. En heel belangrijk: Iedereen maakt natuurlijk een eigen keuze of hij/ zij meer wil werken of niet.

Categorieën: CR nieuws, Nieuwsberichten