Carintreggeland-medewerkers enthousiast op de e-bike
Bijdrage aan duurzaamheid en gezondheid medewerkers

Fietsen is goed en heeft legio voordelen. Het geeft lichaamsbeweging, is gezond en de buitenlucht doet goed. De zonnestralen en de wind werken ontspannend. Ook is het goed voor het milieu om in plaats van een auto de fiets te pakken. Want een auto die op benzine rijdt, stoot CO2 uit. Carintreggeland vindt duurzaamheid en de gezondheid van haar medewerkers enorm belangrijk en wil medewerkers daarom stimuleren vaker op de fiets te komen. In samenwerking met Overijssel Onderweg, een mobiliteitsprogramma van provincie Overijssel, wordt de komende maanden een pilot georganiseerd om zorgmedewerkers te enthousiasmeren vaker met de fiets te gaan. 

Carintreggeland-medewerkers enthousiast op de e-bike

Unieke pilot  
Overijssel Onderweg stelt de komende drie maanden 50 e-bikes beschikbaar voor zorgprofessionals van Carintreggeland om vanuit hun huis naar hun cliënten of verpleeghuislocatie te gaan. Tijdens deze pilot, die loopt van 1 oktober tot en met 31 december 2022, gaan 50 zorgmedewerkers ervaren welke voordelen het gebruik van een fiets heeft voor, tijdens en na het werk.


Uitreiking fietsen
Vandaag zijn de fietsen uitgereikt. Collega’s zijn heel enthousiast over de actie. Een van de collega’s geeft aan ‘Als ik op de fiets ga merk ik dat ik mij fitter voel en dit komt ook ten goede aan onze cliënten'.

Wij wensen de collega’s veel fietsplezier!

Categorieën: CR nieuws, Nieuwsberichten