Carintreggeland Café “Anders kijken naar zorg”

Woensdag 14 en donderdag 15 september vond het Carintreggeland Café “Anders kijken naar zorg” plaats. Dit was de aftrap van de thema's waar we de komende jaren binnen Carintreggeland aan gaan werken. Tijdens deze dagen inspireerden medewerkers en extern betrokkenen elkaar hoe we cliënten kunnen ondersteunen zodat de regie nog nadrukkelijker bij hen ligt en hoe ze daarbij zo lang mogelijk onafhankelijk en zelfstandig kunnen leven. We spraken over hoe we dit doen door daarbij de nadruk te leggen op wat een cliënt nog wél zelf kan. Door een ander gesprek met cliënten te voeren waarbij we achterhalen wat iemand nu echt belangrijk vindt in zijn/haar leven. Wat de wensen en behoeften zijn. Hoe we ze daarbij kunnen ondersteunen. zodat het leven waardevol is en blijft. 

Carintreggeland Café “Anders kijken naar zorg”

Het waren twee dagen vol inspirerende presentaties en interessante workshops gevuld met mooie praktijkvoorbeelden hoe we anders om kunnen gaan met de zorg, steeds vanuit de wensen en behoeften van de cliënt. En dat deze aanpak iets met mensen doet bleek uit de vele pakkende en mooie voorbeelden. Het maakt gelukkig, ondanks de beperkingen die er zijn. Het draagt duidelijk bij aan een Waardevol leven van cliënten en het Waardevol werken van medewerkers.

Het Café werd gestart met een pakkend filmpje https://lnkd.in/dcqGmzjk dat laat zien hoe we anders willen gaan zorgen voor onze cliënten, hoe we dat kunnen gaan doen waarbij we steeds rekening houden met de behoeften en wensen van cliënten. Kijk dit filmpje en laat je inspireren. Praat er met elkaar over en doe ideeën op.

Naast veel inhoudelijke inspiratie was er een expositie over 100 jaar ouderenzorg. Die liet zien dat we al 100 jaar continu aan het veranderen zijn in de zorg. We zijn continu in ontwikkeling. Kijk maar naar de spuiten met dikke naalden die ze vroeger gebruikten en de spuiten met dunne naalden die we nu gebruiken. Kleine voorbeelden, die in de tentoonstelling te zien waren. De tentoonstelling sloot af met allerlei slimme hulpmiddelen. Collega's van het team zorgtechnologie vertelden hoe deze nu gebruikt en ingezet worden.

Daarnaast was er een rondleiding door het nieuwe verpleeghuis Het Woolde die door collega's uit Het Woolde met veel enthousiasme gegeven werd.
#dank #estheragterdenbos #menzis #willemjoosten #twentsenoabers #samanthadinsbach #ggdtwente #ilseduursma #gemeentedinkelland #MartijnvanderWaart #Respons #waardevol #ouderenzorg

Categorieën: CR nieuws, Nieuwsberichten