Meer beleven in de tuin
Welzijn en zingeving voor bewoners van Eugeria

Carintreggeland Huis Eugeria in Almelo lanceert vrijdag 5 oktober haar project “Welbevinden in het Groen”. Samen met Stichting Zinderen zijn de wensen van de bewoners en medewerkers geïnventariseerd. Tuinarchitect Hester Belderbos heeft deze wensen omgezet in een plan. De doelstelling van het project is om meer welzijn en zingeving voor bewoners te realiseren. Door mensen met en zonder zorgvraag in de binnentuin met elkaar verbinden. Door te denken in kansen en niet in beperkingen. Carintreggeland biedt haar bewoners een waardevol leven. Het project welbevinden in het Groen draagt hier zeker aan bij. 

Uitdagen

Door meer beleving en belevingsgerichte beweging in de binnentuin te bieden worden bewoners en medewerkers uitgedaagd erop uit te gaan: Aan de andere kant van het glas gebeurt het….of gaat het gebeuren. Ook bewoners en organisaties rondom Eugeria worden geïnteresseerd om een bezoek aan het verpleeghuis te brengen. Ook zij kunnen in de binnentuin activiteiten doen. Door het aanbod van (groene) activiteiten en door het deels voor iedereen toegangelijk maken van de binnentuin wil Eugeria meer zijn dan alleen een verpleeghuis. Eugeria draagt zo bij aan waardevol leven.

 

Programma

Carintreggeland en Stichting Zinderen nodigen u van harte uit een kijkje te nemen tijdens deze startbijeenkomst. U ziet dan hoe het project er uiteindelijk uit gaat zien. En wat het project u als buurtbewoner(s), school, vereniging, bedrijf of instantie kan bieden.

Tussen 10:00 uur en 17:00 uur vinden er tal van activiteiten plaats. U kunt kijken en soms zelf deelnemen. De activiteiten worden uitgevoerd en ondersteund door de Twentse Zorgcentra. Een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen twee zorgorganisaties.

Categorieën: CR nieuws, Nieuwsberichten