Ambassadeurs op bezoek in Den Haag

Zijn er straks nog genoeg verzorgenden in de wijk? Op veel plaatsen in ons land hebben de verzorgenden in de wijk nu al collega's nodig en het aantal kwetsbare ouderen thuis neemt alleen maar toe. Reden voor V&VN om 15 speciale ambassadeurs te benoemen., waaronder onze collega’s Bibia Dekkers, Desiré Tiethoff en Nina Goorhuis  De ambassadeurs zijn getraind om hun motivatie voor dit werk op verschillende manieren naar buiten te brengen en dit doen zij met verve.

Ambassadeurs op bezoek in Den Haag

Afgelopen vrijdag 13 april hebben de ambassadeurs in Den Haag gesproken met Evert Jan Slootweg van het CDA.  Hier hebben zij hun stem goed kunnen laten horen. Er is onder andere gesproken over de punten waar de verzorgende in de wijk tegenaan loopt en over de zichtbaarheid van de verzorgende.  Een aantal punten heeft al de aandacht. Denk hierbij aan de registratielast en het afschaffen van de minutenregistratie. Belangrijk is dat er meer vertrouwen komt. Evert Jan Slootweg staat open voor een vervolgafspraak.

Vervolgens bezochten de ambassadeurs het ministerie van VWS waar ze minister Hugo de Jonge tegen het lijf liepen en meteen van de gelegenheid gebruik maakten om met hem in gesprek te gaan over de arbeidsmarkt en de rol van verzorgende IG.  Hugo de Jonge vertelde dat de overheid bezig is met een campagne om meer mensen enthousiast te maken, om te komen werken in de zorg.

Een nuttige dag waar echt naar de ambassadeurs werd  geluisterd.

Categorieën: Nieuwsberichten

Delen