Alzheimer Café Almelo, 12 februari

Zorg voor mensen met dementie

Alzheimer Café Almelo, 12 februari

Al is de zorg thuis nog zo goed en de liefde nog zo groot, er komt een moment dat zorgen voor iemand met dementie te zwaar wordt. De persoon met dementie gaat nu eenmaal achteruit, de een sneller dan de ander. 

Het is te begrijpen dat mantelzorgers hun naaste met dementie zo lang mogelijk thuis willen houden, maar soms is het juist schadelijk voor alle partijen om dit kost wat het kost door te zetten. Door het verleggen van grenzen ontstaat er een overbelasting van de mantelzorger die de mantelzorger zelf niet meer ziet:

Wacht niet tot het een gedwongen opname moet worden. Opname kan soms echt de beste oplossing zijn, omdat het thuis echt niet meer gaat. Wacht niet tot iemand gedwongen opgenomen moet worden, maar ga op tijd op zoek naar een geschikte plek waar de naaste met dementie zou kunnen gaan wonen als het thuis niet meer gaat. Kies voor een plek die intuïtief prettig voelt en waar u denkt dat uw naaste zich thuis gaat voelen. 
Steek tijd en energie in het zoeken van een goede woonplek.

Maar als er dan een goede woonplek is gevonden en het komt tot een opname, dan krijgt u tijdens  de opname In het verpleeghuis met verschillende mensen te maken. De vraag is dan, wat kunnen ze voor mij betekenen.

Voor deze avond hebben wij een ervaringsdeskundige uitgenodigd die op al uw vragen antwoord kan geven.

Wanneer:           Maandag 12 februari
Waar:                 Medische centrum De Kolk aan de Bornerbroeksestraat 36 in Almelo
Hoe Laat:           De ruimte is open vanaf 19.00 en het programma start om 19.30

Categorieën: Activiteiten

Delen