Reisbureau ‘Samen Uit’ krijgt 105.000 euro van het Oranjefonds
Koning Willem-Alexander prijst sociale initiatieven

“Alleen is maar alleen. Ik heb jaren voor mijn zieke vrouw gezorgd. Drie jaar geleden is zij overleden en ik viel in een gat.” Veel ouderen voelen zich ongewild eenzaam. Het Oranjefonds heeft de ambitie om Nederland mooier en socialer te maken. Samen met elkaar. Het Oranjefonds steunt projecten in heel Nederland die hier een bijdrage aan leveren. Carintreggeland deelt deze ambitie en wil mensen bij elkaar brengen en hen ondersteunen om te leven zoals ze gewend zijn.
‘Samen Uit’, het Reisbureau van Carintreggeland, biedt mensen die ouder zijn, en die niet zo makkelijk weg kunnen gaan, waardevolle en mooie uitstapjes. En dit wordt gewaardeerd!

Reisbureau ‘Samen Uit’ krijgt 105.000 euro van het Oranjefonds

Laag tempo

Mensen gaan om diverse redenen mee met uitstapjes van ‘Samen Uit’. Willen blijven deelnemen aan de samenleving en ondanks beperkingen leven zoals men gewend is. Het tempo is lager en er worden nieuwe vriendschappen gesloten. “Als je ouder bent gaat het niet meer zo makkelijk om weg te gaan. Ik kan het snelle tempo niet bijhouden en bij deze uitstapjes doen ze het rustig aan. Niks moet en alles mag”, vertelt een mevrouw.

 

Mooie en warme contacten

Daarnaast biedt ‘Samen Uit’ deelnemers mooie en warme sociale contacten. “Mijn vrouw is overleden. Ik heb jaren voor haar gezorgd. Nu is er niemand om voor te zorgen en niemand om tegen te praten. Ik voelde me zo alleen. Toen ik hoorde van het reisbureau dacht ik ‘dat ga ik gewoon een keer proberen’. De vrijwilligers stelden mij op mijn gemak en ik kon mijn verhaal vertellen. Ik geniet van de uitstapjes die soms naar plekken gaan waar ik nog nooit eerder geweest ben. Maar soms kom ik ook op plekken van vroeger waar ik juist veel herinneringen aan heb”, vertelt een deelnemer.

 

Koning Willem-Alexander prijst sociale initiatieven

De waardering blijkt uit de subsidie die ‘Samen Uit van Carintreggeland kreeg van het Oranjefonds. Een mooie ondersteuning. Drie jaar lang ontvangt het reisbureau 35.000 euro om ouderen te ondersteunen. Koning Willem-Alexander: “Onze ambitie is om mensen bij elkaar te brengen, om vrijwilligers te ondersteunen en sociale projecten te ondersteunen. Om Nederland een stuk leefbaarder te maken”. Reisbureau ‘Samen Uit’ geeft hier een mooie invulling aan voor mensen in Twente.

Categorieën: CR nieuws, Nieuwsberichten

Delen