Eerste verpleeghuisbewoners in Anholtskamp gevaccineerd tegen het coronavirus

Maandag 18 januari 2021 zijn de eerste verpleeghuisbewoners van Carintreggeland gevaccineerd tegen het coronavirus. Dit gebeurde in Anholtskamp in Markelo. “We zijn dankbaar dat bewoners die in de Carintreggeland verpleeghuizen wonen deze week hun eerste vaccinatie tegen het coronavirus ontvangen. Zeker met de Britse variant die op de loer ligt, is dit extra fijn. Vanzelfsprekend zien we erg graag dat alle ouderen in Nederland zo spoedig mogelijk gevaccineerd worden. Maar we zijn enorm blij dat zoveel ouderen in Twente nu al eerder gevaccineerd kunnen worden en grijpen deze kans met beide handen aan. Met deze eerste fase kan de sector snel kennis en ervaring opdoen. We hopen dat na deze eerste fase alle ouderen snel daarna gevaccineerd gaan worden”, zegt Heidi de Bruijn.

Eerste verpleeghuisbewoners in Anholtskamp gevaccineerd tegen het coronavirus

Carintreggeland is door het Ministerie van VWS uitgekozen als een van de tien zorgorganisaties om cliënten die in onze verpleeghuizen wonen eerder te gaan vaccineren tegen COVID-19. Dit geldt alleen voor de verpleeghuis­cliënten die onder behandeling staan van een specialist ouderengeneeskunde. Met deze eerdere start wil het Ministerie het logistieke proces uitproberen en ervaring opdoen. Cliënten worden twee keer gevaccineerd met het Pfizer-vaccin met een tussenpoos van drie weken.

"Al onze 953 cliënten die (tijdelijk) in één van onze 22 verpleeghuizen wonen én onder behandeling staan van een specialist ouderengeneeskunde mogen volgens de voorschriften van het Ministerie meedoen aan de pilot. Dat gebeurt op de plek waar ze wonen, ze hoeven dus niet te reizen. De vaccinatie is gratis en vrijwillig: ze beslissen zelf of hun wettelijke vertegenwoordiger of ze de vaccinatie nemen.” Cliënten die nu corona hebben of die corona gehad hebben, kunnen vanaf vier weken na een positieve test gevaccineerd worden en doen nu niet mee aan deze eerste fase. “Tot nader order blijven in onze verpleeghuizen de huidige maatregelen van kracht. Na de eerste prik kunnen cliënten namelijk nog steeds corona krijgen en besmettelijk zijn. En ondanks de vaccinaties moeten we ook na de tweede vaccinatie nog voorzichtig blijven en zijn. Eerst moeten heel veel mensen in Nederland zich laten vaccineren. Dan pas, als de overheid dit aangeeft, kunnen we de maatregelen voorzichtig loslaten”, aldus Heidi de Bruijn.

Wilt u het moment ook zien? Kijk dan naar dit filmpje,https://youtu.be/jvmwaYnvuyc