Mogelijk aanscherping maatregelen in onze verpleeghuizen

Het aantal mensen in Nederland waarbij de Britse coronavariant is vastgesteld, stijgt. Helaas is ook in een woonzorgcentrum in Friesland deze variant vastgesteld. Deze variant lijkt vijf tot zeven keer besmettelijker dan de coronavariant waar Twente nu mee te maken heeft. De veiligheidsregio Twente sprak gisteren hierover al haar zorgen uit. Ook wij zijn bezorgd over deze ontwikkeling en vinden dat we extra voorzichtig moeten zijn in onze verpleeghuizen. We houden de ontwikkeling scherp in de gaten. Mocht het nodig zijn, is de kans reëel dat in onze Carintreggeland Huizen de maatregelen aangescherpt worden ter bescherming van de bewoners.

Mogelijk aanscherping maatregelen in onze verpleeghuizen

Natuurlijk starten we volgende week met het vaccineren van de bewoners die onder behandeling staan van de specialist ouderengeneeskunde. Hier zijn we dankbaar voor en hopen dat door de kennis en ervaring die bij ons wordt opgedaan, ook snel andere ouderen gevaccineerd kunnen worden. Toch moeten we nu extra voorzichtig zijn met enerzijds de Britse variant dat op de loer ligt en anderzijds met de komende vaccinaties in zicht. Want bij een besmetting mogen bewoners niet gevaccineerd worden, dat zou echt spijtig zijn. Maar ook na de vaccinatie moeten we voorzichtig blijven. Want helaas biedt deze eerste vaccinatie nog geen garantie voor bescherming tegen het virus. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het vaccin bescherming biedt vanaf 7 dagen na de tweede prik.

Tot nader order blijven de huidige maatregelen van kracht in de verpleeghuizen. En als het nodig is, scherpen we de maatregelen aan. Hopelijk is dit niet nodig maar daarbij hebben we ook uw hulp nodig. We vragen u nadrukkelijk: houd u zich aan de richtlijnen, want samen met u en met het vaccin kunnen we het virus bestrijden. Daarom:

-Draag altijd en overal in het verpleeghuis een mondmasker (deze draag je over de neus en over de mond)! Ook in de kamer van uw naaste.
-Was vaak en veel uw handen
-Desinfecteer uw handen
-Houd altijd 1,5 meter afstand van uw naaste, ook op de kamer van uw naaste.
-En blijf thuis bij klachten.

We hopen van harte dat we met elkaar de Britse variant buiten de deur kunnen houden en doen onze uiterste best hiervoor. Vanzelfsprekend houden we de situatie de komende dagen scherp in de gaten.