Volg de regels van het RIVM als u op bezoek komt in het verpleeghuis of uw naaste meeneemt

We zien in Twente dat de besmettingen om ons heen verontrustend hard toenemen. We moeten en willen echt voorzichtig zijn en er alles aan doen om te voorkomen dat we het virus verspreiden. Samen met elkaar dragen we de verantwoordelijkheid om het virus te bestrijden. Het risico op een besmetting, met alle nare gevolgen van dien, is echt reëel . Daarom vragen wij u nogmaals: volg de RIVM-richtlijnen. Dit geldt in onze verpleeghuizen. Maar zeker ook als u uw naaste die in het verpleeghuis woont, meeneemt.

Volg de regels van het RIVM als u op bezoek komt in het verpleeghuis of uw naaste meeneemt

Verpleeghuisbewoner meenemen
U volgt dan de RIVM-regels. U vermijdt grotere groepen en nodigt maximaal drie personen extra bij u thuis uit (inclusief de bewoner). U houdt minimaal 1,5 meter afstand, houdt zich aan de algemene hygiëne maatregelen en schudt geen handen. Bovendien vragen wij u uitdrukkelijk: kom uw naaste niet ophalen als iemand in uw huishouden of als u zelf corona-achtige klachten heeft zoals niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, verhoging of koorts, plotseling reuk- of smaakverlies.


Regels in het verpleeghuis
Natuurlijk houdt u zich ook in het verpleeghuis aan de regels. U draagt een mondmasker, ook op het appartement van de bewoner, en houdt afstand! En u komt niet op bezoek bij corona-achtige klachten.

Samen met elkaar moeten we het virus te bestrijden. Dit kan alleen als we het met elkaar doen.