Dragen van een mondmasker verplicht voor bezoekers en medewerkers Carintreggeland

Het aantal coronabesmettingen in Nederland loopt flink op. In Twente zien we helaas ook een toename. GGD Twente telt steeds meer ouderen die het virus onder de leden hebben en benadrukt de ernst van de situatie. Dit zijn verontrustende ontwikkelingen. En daarmee neemt ook de ongerustheid van onze collegae toe en de roep om extra veiligheidsmaatregelen. Natuurlijk heeft de gezondheid van verpleeghuisbewoners en collegae onze prioriteit. De snel stijgende lijn van het aantal besmettingen, het signaal vanuit de zorgteams en familieleden maken dat we nu extra maatregelen moeten treffen om verspreiding van het virus zo goed mogelijk te voorkomen. 

Dragen van een mondmasker verplicht voor bezoekers en medewerkers Carintreggeland

Bezoekers en Carintreggelandmedewerkers dragen verplicht een mondmasker
Dat de huizen volledig op slot moeten, willen we allemaal liever niet nog een keer meemaken en dat moeten we met elkaar echt proberen te voorkomen. Vanaf dinsdag 29 september zijn alle verpleeghuisbezoekers daarom verplicht om in het verpleeghuis een eigen meegenomen mondmasker te dragen. Oók als u geen klachten heeft. Onze medewerkers dragen mondmaskers als ze niet op ieder moment anderhalve meter afstand kunnen houden van cliënten of collegae. Dus óók als ze geen klachten hebben.

Mondmasker beschermt uw naaste en onze collega's
Natuurlijk zijn de landelijke RIVM-richtlijnen ons uitgangspunt. Daarnaast luisteren we ook naar familieleden en onze collegae. In april zijn we daarom vroegtijdig mondmaskers gaan dragen. We hebben toen gezien dat dit extra bescherming geeft en echt effect heeft. Daarom nemen we nu dit besluit. We weten dat het niet prettig is om een mondmasker te dragen. Maar met elkaar dragen we de verantwoordelijkheid om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. We vertrouwen er daarom op dat u, als u uw naaste bezoekt, een mondmasker draagt voor de extra veiligheid van uw naaste én onze collega.

Bewaar 1,5 meter afstand
Het risico op een besmetting, met alle nare gevolgen van dien, is echt te groot als we ons niet houden aan de richtlijnen. Houd daarom 1,5 meter afstand van elkaar. Was en desinfecteer uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, en gebruik papieren zakdoekjes (eenmalig). Kom niet langs als u corona-achtige klachten heeft (niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, verhoging of koorts, plotseling reuk- of smaakverlies) en laat u dan testen. 

Vragen
Wij danken u voor uw begrip en uw medewerking. Heeft u vragen? Stel ze gerust aan de zorgmedewerkers.