Noodzakelijk bezoek aan arts, poli, tandarts door bewoners en revalidanten

Als dit medisch noodzakelijk is, kunnen bewoners en revalidanten die in een Carintreggeland Huis verblijven natuurlijk een bezoek brengen aan de poli, ziekenhuis of tandarts. En als een noodzakelijk bezoek aan hen niet vervangen kan worden door beeldbellen (specialist – bewoner/familie of evaluatie door medische dienst Carintreggeland met specialist ziekenhuis).

Noodzakelijk bezoek aan arts, poli, tandarts door bewoners en revalidanten

We vragen de bewoners/revalidanten en de mantelzorgers die de bewoner en/of revalidant begeleid, zich te houden aan een aantal maatregelen. Voor het bezoek zal een zorgmedewerker de procedure met familie doornemen:

  1. Familie (1 persoon) die de bewoner/revalidant gaat begeleiden moet vrij zijn van klachten van hoesten en koorts en mag geen contact met Covid-positieve patiënt in de laatste 14 dagen hebben gehad. Dit wordt (nogmaals) gevraagd op de dag van begeleiding.
  2. Tijdens het vervoer naar het ziekenhuis draagt de begeleider een mondkapje als er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Er vindt geen lichamelijk contact plaats tijdens de begeleiding. De bewoner/revalidant wordt dringend geadviseerd om achter de bijrijdersstoel te gaan zitten.
  3. De bewoner/revalidant gaat rechtstreeks naar de poli/ziekenhuis/tandarts. Bij terugkeer gaat de bewoner/revalidant ook weer rechtstreeks naar het verpleeghuis.
  4. Bij terugkomst vragen wij de bewoner/revalidant goede handhygiëne toe te passen.

Na een ziekenhuisbezoek hoeft een bewoner/revalidant niet 14 dagen in (kamer)quarantaine. Natuurlijk zijn we daarna extra alert op verschijnselen