Carintreggeland maakt afdeling vrij voor mogelijk opvang coronapatienten

Het coronavirus grijpt snel om zich heen. We verwachten daarom dat regionaal de vraag gaat komen, om kwetsbare ouderen die besmet zijn met het coronavirus, op één afdeling te gaan verplegen.

Doordat door crisissituatie veel geplande operaties in het ziekenhuis zijn uitgesteld, zijn er minder opnames op de Revalidatieafdeling in Eugeria in Almelo. We hebben daarom besloten cliënten van één team over te plaatsen naar andere locaties. En één afdeling vrij te maken. Mocht de vraag zich voordoen dan zijn wij voorbereid.

Door de bouw van het pand is de locatie geschikt om zowel coronapatiënten als revalidatiecliënten gescheiden van elkaar op een veilige manier te verzorgen. De revalidatieafdeling is gevestigd in het hoofdgebouw op het terrein van Eugeria. Dit betekent dat eventuele coronapatiënten niet opgenomen worden in de omliggende woningen. Patiënten zullen geïsoleerd worden verpleegd en overige cliënten en medewerkers komen niet met elkaar in contact.

Uiteraard stellen we de veiligheid van de huidige bewoners en medewerkers voorop. We willen niemand blootstellen aan risico’s en nemen vanzelfsprekend alle hygiënische maatregelen de richtlijnen van het RIVM in acht.