Ook na pensionering blijven werken in de zorg
Steeds meer oud-medewerkers blijven trouw aan cliënt en team

Het afgelopen jaar zag Carintreggeland een fijne nieuwe trend: dat steeds meer (oud)zorgmedewerkers van Carintreggeland tijdens hun pensioen blijven werken in de zorg. Vaak als oproepkracht. Met de krapte op de arbeidsmarkt is dit een fantastische win-win situatie. Mensen met jarenlange ervaring ondersteunen cliënten en helpen de wijkteams het rooster sluitend te maken. Bovendien ervaren pensionada’s dat ze geïnspireerd blijven en betrokken zijn bij de maatschappij. Cliënten ontvangen bovendien zorg van -voor hen- bekende zorgmedewerkers. Een win-win situatie voor allen.

Ook na pensionering blijven werken in de zorg

En dan…… pensioen

Steeds meer oud-medewerkers blijven in de zorg werken als ze de pensioengerechtigde leeftijd bereikt hebben. Bijvoorbeeld de wijkverpleegkundigen Lidwien Bos, Marga Snijders en Wilma Engelbertink, die na hun pensionering van betekenis wilden blijven voor hun collega’s en cliënten. Ze gingen aan de slag als oproepkracht. Soms naast vrijwilligerswerk of het oppassen op kleinkinderen. Vaak niet meer als fulltimer maar voor een aantal nachten, dagen of dagdelen per maand. Ze bepalen zelf hoeveel en wanneer ze willen werken. Liesbeth: “Zorgen voor de zieke medemens is zo dankbaar. Door aan het werk te blijven, blijven we bovendien betrokken en jonger”.

Kleine teams, prettig voor de cliënt
De teams wijkverpleging van Carintreggeland zijn relatief klein. Dat is prettig voor de cliënt. Zo krijgen zij zo min mogelijk verschillende hulpverleners over de vloer. Maar bij vakanties, ziektes of vertrek van collega’s is er vaak behoefte aan extra handen. Een aantal oud-wijkverpleegkundigen van Carintreggeland kiest ervoor hun oude team bij te blijven staan. Zo helpen zij het team en kunnen de pensionada’s een waardevolle bijdrage leveren door te zorgen voor de zieke medemens.

Plek voor veel collega’s
In de zorg is altijd plek voor nieuwe collega’s. Bij Carintreggeland treden stagiaires na het afsluiten van hun studie vaak in dienst. Onder bepaalde condities kunnen er ook zij-instromers in de zorg gaan werken. Zij hadden eerder een loopbaan in een hele andere richting, maar kiezen er op latere leeftijd voor om in de zorg te gaan werken.

 

 

Bronbestand: Carintreggeland Magazine Deel (uitgave december 2019)

Categorieën: CR nieuws, Nieuwsberichten

Delen