Langer zelfstandig thuis met digitale assistent
Carintreggeland test Google Home bij cliënten thuis

Zorgtechnologie gaat zowel cliënten als zorgmedewerkers thuis en in het verpleeghuis steeds meer en beter ondersteunen. Daarom stimuleert Carintreggeland het gebruik van technologie. Zo testen we bij Carintreggeland bijvoorbeeld Google Home bij cliënten thuis. Omdat we ervan overtuigd zijn dat dit waardevolle ondersteuning biedt. En dat het mensen helpt langer zelfstandig thuis te wonen, gemak biedt en een handige hulp in huis is.

Langer zelfstandig thuis met digitale assistent

Langer zelfstandig
Het aantal mantelzorgers neemt af en deze groep wordt bovendien steeds ouder. Tegelijkertijd neemt het aantal zelfstandig wonende 75+ers toe. Het aantal mensen dat in de zorg werkt, wordt relatief lager. De behoefte aan wonen met diensten, zorg en ondersteuning groeit. Carintreggeland kijkt daarom steeds kritischer hoe, waar en wanneer we zorg inzetten. We hebben meer aandacht voor preventie. Zorg op afstand en technologische hulpmiddelen zijn bovendien niet meer weg te denken als aanvulling op de menselijke zorg en begeleiding. Bovendien kijken we actief naar hulpmiddelen die mensen thuis het dagelijks leven vergemakkelijken.

Wat is Google Home?
Google Home is een technisch hulpmiddel om het alledaagse leven te vergemakkelijken, mensen te ondersteunen en te ontlasten. Het is een digitale assistent in de vorm van een kleine ‘slimme’ luidspreker. Mensen kunnen vragen aan de luidspreker stellen (Google Home) en opdrachten geven. Carintreggeland heeft het systeem de laatste maanden bij twee cliënten thuis laten uittesten. De eerste reacties zijn positief. De techniek is gemakkelijk en zeer gebruiksvriendelijk. Cliënten moesten even wennen aan de nieuwe assistent. Maar het biedt veel gemak. Zo helpt Google Home met het openen van gordijnen. En kan Google de slimme stofzuiger aanzetten. Het geeft cliënten bovendien een veilig gevoel omdat ze, voordat de deur geopend wordt, op het Google schermpje kunnen zien wie er voor de deur staat. Het vergemakkelijkt het leven en het vormt daarnaast een vraagbaak waar ze vragen aan kunnen stellen. Google praat bovendien met cliënten, zingt liedjes of leest gedichten voor.

Google Home via De Ledenservice van Carintreggeland
Voor Carintreggeland is het duidelijk dat techniek cliënten waardevolle mogelijkheden biedt waardoor ze mensen langer comfortabel zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Bent u geïnteresseerd in Google Home? De Ledenservice van Carintreggeland heeft met leveranciers afspraken gemaakt. Zij helpen u graag verder bij de aanschaf. De installatie is zo eenvoudig dat mensen Google Home over het algemeen met gemak zelf kunnen installeren. Natuurlijk ondersteunt de leverancier graag indien gewenst en kijkt mee naar de beveiliging van het netwerk en de wifi.  

Categorieën: CR nieuws, Nieuwsberichten