Cliënten zeer tevreden over wijkverpleging Carintreggeland

In augustus heeft Facit voor Carintreggeland een cliëntenraadpleging uitgevoerd. Deze onafhankelijke organisatie heeft van 300 wijkverpleging cliënten een reactie ontvangen. Een cliëntenraadpleging is een verplicht onderdeel van de landelijke kwaliteitsuitvraag. Uit de resultaten blijkt dat de cliënten wijkverpleging over de gehele linie bovengemiddeld tevreden zijn over de zorg die ze van Carintreggeland ontvangen.

Cliënten zeer tevreden over wijkverpleging Carintreggeland

Vragen en antwoorden

Cliënten kregen vragen voorgelegd als ‘Krijgt u zorg van vaste zorgverleners’, ‘Behandelen zorgverleners u met aandacht’, ‘Zou u Carintreggeland aanbevelen aan anderen’. Medewerkers krijgen van de cliënten gemiddeld een 8,7. Een compliment waard. Zeker als je weet dat deze raadpleging plaats vond in de zomerperiode waarin de zorg flink onder druk stond door tekorten op de arbeidsmarkt en de vakantie van collega’s.

98% van de geraadpleegde cliënten zou Carintreggeland aanbevelen bij andere mensen met dezelfde ziekte of gezondheidsklachten. Als hen gevraagd wordt om daar een cijfer aan te geven, geeft 82,9% een 8, 9 of 10 op de aanbevelingsvraag.

 

Complimenten en verbeterpunten

Cliënten geven aan dat er veel aandacht is voor de cliënt, dat zij het cliëntportaal waarderen en medewerkers vriendelijk, meelevend en beleefd zijn. Natuurlijk is er ook altijd iets te verbeteren. Zo geven cliënten aan dat zij het op prijs zouden stellen dat er meer ruimte voor een praatje zou zijn en dat er zoveel mogelijk dezelfde gezichten bij een cliënt langskomen. Die zaken hebben zeker ook onze aandacht.

 

Trots

Wij zijn trots op deze resultaten en op onze medewerkers die deze zorg bieden. 83% van de geraadpleegde cliënten geeft een 8 of hoger op de vraag of de zorg past bij de manier waarop zij willen leven. Trots dat we daarmee bijdragen aan het waardevol leven van onze cliënten.

 

Ook bij ons werken?

Wil jij ook werken bij Carintreggeland? Kijk dan voor de vacatures op de website www.hetechtewerkbijcarintreggeland.nl 

Categorieën: CR nieuws, Nieuwsberichten

Delen