Gouden Randje voor de Basis-GGZ van Carintreggeland

De Basis-GGZ van Carintreggeland ontving uit handen van Paul van Leeuwen, directeur van de Stichting Kwaliteit in Basis GGZ het 'Gouden Randje'. Het Gouden Randje wordt uitgereikt aan de meest gewaardeerde zorginstellingen met een keurmerk voor Basis-GGZ. Carintreggeland heeft deze waardering mogen ontvangen!

Gouden Randje voor de Basis-GGZ van Carintreggeland

Op de foto van links naar rechts dus: Paul van Leeuwen, directeur Stichting Kwaliteit in Basis-GGZ, Kim Huygelen, GZ-psycholoog, Marieke Brinkman, GZ-psycholoog en Teresa Furtado Placido, manager Expertisecentrum

De Basis-GGZ van Carintreggeland draagt al enkele jaren het keurmerk Basis-GGZ. Het keurmerk is een eenduidig kenmerk voor kwaliteit in de Basis-GGZ. Zorgaanbieders van Basis-GGZ laten met het keurmerk zien dat ze zich extra inspannen voor de juiste zorg op het juiste moment. Ze leggen de lat hoger dan wat wettelijk vereist wordt, onder meer als het gaat om cliëntgerichtheid, transparantie, implementatie van innovaties, continu verbeteren en de inzet voor de ontwikkeling van de Basis-GGZ landelijk.

Stichting Kwaliteit in Basis-GGZ wil koplopers binnen het Keurmerk Basis-GGZ belonen. Daarom reiken ze elk jaar Gouden Randjes uit aan de keurmerkdragers die veel energie steken in het meten van cliëntervaringen, en deze benutten om het zorgproces te verbeteren. Ook worden de winnaars van het Gouden Randje bovengemiddeld positief beoordeeld door cliënten. De zorg van Carintreggeland is door cliënten gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van 8,7. Wij horen met het ontvangen van het Gouden Randje bij de 10% best gewaardeerde keurmerkdragers.

De Basis-GGZ van Carintreggeland is een onderdeel van de vakgroep psychologen en maakt deel uit van het Expertisecentrum. In de Basis-GGZ behandelen onze GZ-psychologen cliënten van 18 jaar en ouder met lichte tot matig-ernstige psychische klachten variërend van depressies, angst- en dwangklachten en posttraumatische stressstoornis (PTSS). De cliënten worden verwezen door de huisarts en de behandelingen worden geheel of voor een groot deel vergoed door de zorgverzekeraar vanuit het basispakket.

 

Het ´Gouden Randje´ is uitgereikt in de vorm van een ‘gouden ananas’. Deze ananas staat symbool voor het warme welkom dat wij onze cliënten bieden. Vroeger werden in het Caraïbisch gebied bezoekers met een ananas welkom geheten. Deze staat dan ook symbool voor gastvrijheid, openheid, veiligheid en wederzijds respect. Een onderscheiding waar we trots op zijn!

Voor meer informatie over de Basis-GGZ van Carintreggeland: https://www.carintreggeland.nl/Zorg/Expertisecentrum/Psychologie

 

 

 

Categorieën: Nieuwsberichten

Delen