Carintreggeland Huis de Schutse bestaat 25 jaar
Feestelijke opening door burgemeester Hofland


Carintreggeland Huis De Schutse in Rijssen bestaat 25 jaar. Dit wordt een week lang gevierd met bewoners, familieleden, medewerkers en vrijwilligers. Diverse feestelijke activiteiten staan deze week op stapel om dit jubileum te vieren. De opening van de feestweek vond plaats op maandag 24 juni in aanwezigheid van burgemeester Hofland van de gemeente Rijssen-Holten.

Carintreggeland Huis de Schutse bestaat 25 jaar

Belangrijk voor de samenleving

De komst van De Schutse was 25 jaar geleden erg belangrijk voor de Rijssense bevolking omdat er toen nog geen soortgelijk huis was voor ouderen. Vanaf 1994 konden ouderen in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen in een huis met vertrouwde gebruiken en cultuur. Partners en familie en buren konden vanaf toen op de fiets even langs komen.

 

Kleinschalig wonen

Het enthousiasme van de Rijssense bevolking over de komst van De Schutse was groot. “En dat is nu nog steeds zo!”, aldus Emmely Hoek, manager van De Schutse. “In De Schutse heerst een vriendelijke sfeer en is er veel saamhorigheid onder bewoners, familie en medewerkers. Bewoners leven hier volgens het principe kleinschalig wonen. Elke groep (die bestaat uit acht bewoners) heeft een eigen huiskamer met een eigen grote tuin. In de huiskamer wordt zelf gekookt. Vaak door zorgmedewerkers en vrijwilligers. Voor alle bewoners samen is er een grote binnentuin met patio en volière. Daarnaast is er een ontmoetingsruimte waar ook mensen uit de wijk gebruik van maken.”

 

Vrijwilligers
De Schutse telt ruim 150 vrijwilligers. “Hier zijn we enorm blij mee”, zegt Heidi de Bruijn, bestuurder Carintreggeland. “Zij geven bewoners extra aandacht en vervullen een belangrijke bijdrage in het welbevinden van bewoners. Zorgcollega’s krijgen hierdoor extra tijd voor zorgtaken.”  Burgemeester Arco Hofland van de gemeente Rijssen-Holten vult hierop aan: “Ik ben trots op alle vrijwilligers. Zij draaien vaak als stille kracht op de achtergrond mee en dragen daarmee sterk bij aan een sociale, betrokken en levendige samenleving. Onmisbaar voor Rijssen-Holten”.

 

Er is een filmpje gemaakt tijdens de opening van de feestelijkheden. Kijk hier voor het filmpje. 

Categorieën: CR nieuws, Nieuwsberichten

Delen