Meer ’lucht’ dankzij de Kwaliteitsgelden

Door de inzet van medewerkers huishouding, huiskamerassistentes en helpenden in de zorg merken veel collega’s dat ze meer lucht krijgen. Cliënten en mantelzorgers ervaren de rust die dat oplevert. Dat draagt bij aan waardevol leven.

Meer ’lucht’ dankzij de Kwaliteitsgelden

“Er is inderdaad meer sprake van 'lucht'. We hebben jaren onder grote druk gewerkt. We hebben meer tijd voor bijvoorbeeld één op één zorg. Iets waar we jaren in tekort zijn geschoten! Persoonlijk merk ik dat ik meer positieve energie krijg doordat er nu tijd is voor een wandeling of individueel gesprekje of activiteit zoals de Beleeftafel. Er is gewoonweg meer aandacht en tijd voor hun zorgvraag dus een nog betere kwaliteit van zorg!”

“Op zaterdag even met twee bewoners naar de winkel om wat broodjes te kopen. Ze genoten zo om weer eens in een winkel te zijn, zelf de boodschappen te helpen dragen en bekenden tegen te komen. Leuk toch? Verzorgen van bewoners is goed, maar persoonlijke aandacht en tijd met ze doorbrengen is super mooi. Dat doet de bewoners en mij heel goed.”

“Familie van een oud bewoner nodigde de bewoners van onze woning uit om samen met familie te komen kijken bij de lammetjes. Dankzij de inzet van de helpenden en natuurlijk de familie van de oud bewoner konden we dit organiseren.”

“Zeker weten dat dit positief doorwerkt. We vragen ons af hoe we al dat werk er altijd maar zo bij hebben gedaan. Ik vind persoonlijk dat je met zoveel meer rust werkt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zat te kijken naar een andere baan omdat het mij lichamelijk best heel zwaar viel. Op dit moment geniet ik veel meer van mijn baan in de zorg. Je krijgt er zoveel voor terug, ik word er gewoon blij van. En ook belangrijk... Ik krijg ook positieve reacties van familieleden.”

Categorieën: CR nieuws, Nieuwsberichten