Carintreggeland Café: de cliënt centraal

We zijn op reis. Op weg naar de wereld waarin je anders oud wordt en met ouder worden anders omgaat. Dat doen we samen. Met collega’s en dit keer ook met cliënten. En dat was best spannend. Maar het was leerzaam. Mooi om te horen dat cliënten heel tevreden zijn over de zorg die ze krijgen. En natuurlijk waren er leerpuntjes.

Carintreggeland Café: de cliënt centraal

De middag begon met een inleiding door Jeroen Kleinjan. Hij nam ons mee door de gebeurtenissen van het afgelopen half jaar en keek vooruit naar de uitdagingen die er voor ons als organisatie zijn. We zijn goed op weg. De cliënttevredenheid is hoog, zorgtechnologie wordt steeds vaker toegepast, de kwaliteit is op orde, we werken samen met ketenpartners, etc. Mooie ontwikkelingen. En er zijn ook uitdagingen. Zo is het vinden van nieuwe collega’s niet eenvoudig en wordt de druk op onze wijkverpleging steeds groter omdat mensen langer thuis blijven wonen.

 

Na deze inleiding waren er twee keer twee bijeenkomsten waarin cliënten hun verhaal vertelden. Heel erg leerzaam. In de zaal zaten collega’s die werkten in de betreffende zorgsoort. Zij mochten alleen luisteren en geen vragen stellen en dat was soms best moeilijk. We kregen veel complimenten. Cliënten zien dat er hard wordt gewerkt en waarderen dat ook. Er waren ook tips. En daar doen we het voor. Daar gaan we mee aan de slag.

 

Naast de bijeenkomsten was er een markt. Op die markt was er gelegenheid voor het bekijken van Carintreggelandfilmpjes, het uitproberen van de braintrainer, kennis maken met de qwiek up, de waakmand en het levensboek, de mobiele opticien, zorgtechnologie, het fietslabyrinth en nog veel meer. Inspirerend!

 

Van de cliëntgesprekken wordt een verslag gemaakt dat we binnenkort met jullie delen. Zodat we er allemaal van kunnen leren.

Het Carintreggeland Café werd afgesloten door Heidi de Bruijn met een korte terugblik op de middag en een Carintreggelandfilmpje over Wat onze cliënten bezighoudt: https://youtu.be/_uTV4ro4xe0

_________________________________________

Carintreggeland Café

Ieder half jaar komen we met een groep Carintreggelanders bij elkaar in het Carintreggeland Café. De samenstelling van de groep is iedere keer anders, zodat we zoveel mogelijk collega’s betrekken. Iedere deelnemer mag voor de volgende keer een collega nomineren.

Het Carintreggeland Café. Een plek waar we samenkomen, een rustplek tijdens onze reis. We kijken waar we op dat moment staan. We kijken terug, waar we vandaan zijn gekomen en of we nog op koers zitten. Zo kunnen we reageren op veranderende omstandigheden in het Landschap van de Zorg en blijven we flexibel. Soms nodigen we sprekers uit maar we vinden het vooral belangrijk om elkaar te enthousiasmeren en te inspireren.

Categorieën: CR nieuws, Nieuwsberichten

Delen