De Wieken

Wonen in het centrum van Delden? Dat kan! Carintreggeland Huis De Wieken is een levendig en gastvrij huis en biedt u woonruimte wanneer u een indicatie heeft voor beschut wonen met begeleiding en verzorging. In de Wieken vindt u Ontmoetingscentrum De Babbelaar en een winkeltje. Als u wilt, kunt u gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimten op de begane grond. De Wieken is met een gang verbonden met verpleeghuis St. Elisabeth. Hierdoor is het aanbod aan voorzieningen en faciliteiten breed en divers. 

Over De Wieken

De Wieken ligt aan de rand van het historisch centrum van Delden, op steenworp afstand van landgoed Twickel. Naast wonen en  zorg biedt De Wieken veel diensten op het gebied van veiligheid, gemak en ontmoeting. Het is een levendige en sfeervolle locatie met gezellige winkels in de buurt. Binnen De Wieken is er volop gelegenheid om andere mensen te ontmoeten. Tijdens activiteiten of in het restaurant in St. Elisabeth. Op loopafstand zijn er supermarkten, bloemenwinkels, een cafetaria en restaurants. 

Volg De Wieken op Facebook

Even binnen kijken

Wonen in De Wieken

U kunt in De Wieken komen wonen wanneer u een indicatie heeft voor beschut wonen met begeleiding en verzorging. Heeft u geen indicatie maar wilt u een appartement in De Wieken huren? Dat kan via Twinta. Heeft u daarbij zorg nodig? Onze wijkverpleging ondersteunt u graag.

Appartementen

De Wieken biedt 78 appartementen met een aparte slaapkamer.

Uw zorg

Wij gaan uit van uw vraag en willen waarde toevoegen aan uw leven en welzijn. De zorgmedewerkers hebben een passie voor zorg en willen het u zo aangenaam mogelijk te maken.

Faciliteiten in De Wieken

  • Pedicure
  • Kapper
  • Trombosedienst
  • Fysiotherapie
  • Winkeltje
  • WiFi
  • Ruime binnenplaats met jeu de boulesbaan en diverse terrassen

Met of zonder indicatie

Voor wonen met zorg in De Wieken heeft u een indicatie nodig. De zorgregelaars van Carintreggeland bespreken graag samen met u de mogelijkheden. Ook ondersteunen zij u bij het aanvragen van een indicatie. Heeft u een indicatie voor verblijf, dan betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) bepaalt de hoogte van uw eigen bijdrage. Meer informatie hierover vindt u op de website van het CAK (www.hetcak.nl). De Wet langdurige zorg (Wlz) regelt de kosten van het verblijf, de zorg en de maaltijden in De Wieken. Als u gebruikmaakt van aanvullende diensten of bepaalde activiteiten kunnen hiervoor extra kosten in rekening worden gebracht.

Mantelzorgers welkom

Ook uw mantelzorger is van harte welkom in De Wieken en als hij/zij graag wil blijven ondersteunen in de zorg aan u is dat natuurlijk altijd mogelijk. U kunt ook met uw mantelzorger leuke dingen doen en bijvoorbeeld genieten van de faciliteiten van ons restaurant.

Wil uw partner meeverhuizen?

Voor mensen met een lichamelijke aandoening is partneropname mogelijk. Ook is het mogelijk voor de partner om een appartement in de buurt e huren via Twinta. U huurt dan een appartement en ontvangt daarnaast indien nodig wijkverpleging van Carintreggeland.

Logeren

Het is in overleg met het zorgteam mogelijk dat één van uw naasten bij u blijft logeren. Voor maaltijden betalen zij dan een vergoeding.


Zorgkaart Nederland

Laat uw waardering achter op Zorgkaart Nederland.

Dagbesteding

In De Wieken vult u uw dagen in zoals u dat wilt. De Wieken beschikt over een binnenplaats met jeu de boulesbaan en diverse terrassen. Eveneens is er een grote gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. Heeft u zin in leuke activiteiten samen met andere mensen? Dan verwelkomt Dagbegeleiding De Babbelaar u graag.

Het ontmoetingscentrum wordt niet alleen gebruikt door bewoners. Ook wijkbewoners kunnen gebruikmaken van deze ruimte. Bijvoorbeeld om een kopje koffie te drinken of deel te nemen aan activiteiten. Kijk op het activiteitenprogramma in De Wieken voor het overzicht.

Appartement huren

Binnen De Wieken is het mogelijk om appartementen te huren. Dicht bij uw partner.  Of samen met uw partner. U  kunt een appartement huren via Twinta. Heeft u zorg nodig? De wijkverpleging van Carintreggeland ondersteunt u graag.

Dagbegeleiding De Babbelaar

U kunt in Dagbegeleiding de Babbelaar van maandag t/m vrijdag terecht voor dagbegeleiding en dagbehandeling, maar u kunt ook deelnemen aan één van de activiteiten die hier geboden worden. Gezelligheid en laagdrempelig zijn de ingrediënten voor De Babbelaar.  Wij zorgen, onder deskundige begeleiding, voor gezelligheid, een goede sfeer, onderlinge contacten, creatieve activiteiten en wisselen rust en beweging met elkaar af. We eten gezamenlijk. Ons doel is, dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen en dat de mantelzorger wordt ontlast.

Eigenlijk niet heel bijzonder, maar wat wel bijzonder is, is dat de deuren voor iedereen open staan. Niet alleen voorbezoekers met indicatie en voor de eigen bewoners, maar ook voor buurtbewoners.

Wilt u een activiteit bijwonen of bent u op zoek naar dagbegeleiding of wilt u weten of De Babbelaar iets voor u is? Kom gerust langs voor een kopje koffie of doe gelijk mee met één van onze activiteiten.

Volg Ontmoetingscentrum De Babbelaar op Facebook Afbeeldingsresultaat voor facebook logo

Meer over dagvoorziening van CarintReggeland

Adresgegevens

Molenstraat 1
7491BD Delden

Locatie  Routebeschrijving  

Zorg op deze locatie

Diensten op deze locatie

Behandelingen op deze locatie

  • Dagvoorziening
  • Ontmoetingscentra