Humanitas

Vlakbij het centrum van Hengelo vindt u Carintreggeland Huis Humanitas. Humanitas is een grote woonzorglocatie en biedt veel faciliteiten. U kunt in Humanitas terecht voor verpleeghuiszorg. Ook kunt u hier tijdelijk komen wonen. In Humanitas vindt u een restaurant, een winkel, een bibliotheek, kapsalon, kledingwasserij, ruime tuin met een volière, fontein en twee ruime terrassen. Humanitas: comfortabel wonen, met zorg en andere diensten binnen handbereik.

Over Humanitas

Humanitas is een levendig en sfeervol woonzorgcentrum in het zuidoosten van Hengelo. Humanitas ligt dicht bij het centrum van de stad en op ongeveer 700 meter afstand van winkelcentrum Groot Driene. Het centrum van Hengelo ligt op ongeveer 1,5 km afstand. Er zijn goede bus- en treinverbindingen naar de binnenstad en naar omliggende plaatsen.

Volg Humanitas op Facebook

Even binnen kijken

Wonen in Humanitas

Humanitas bestaat uit 103 appartementen zowel ruime éénkamer- als tweekamerappartementen waarvan een aantal ook geschikt is voor echtparen. Elk appartement beschikt over een eigen keuken en een eigen sanitaire ruimte. Daarnaast beschikt Humanitas over 12 bedden voor herstelzorg. Daarvan zijn 9 bedden beschikbaar voor hoogcomplex eerstelijnsverblijf en 3 voor laagcomplex eerstelijnsverblijf.

Appartementen

Er zijn 18 appartementen voor verpleeghuiszorg voor bewoners met dementie. De zorg voor bewoners met dementie is opgedeeld in drie woongroepen van zes bewoners. Ook is er een woongroep van negen bewoners voor verpleeghuiszorg voor mensen met lichamelijke beperkingen. De woongroepen bieden de bewoners structuur en geborgenheid in de eigen woning waarbij het huiselijk leven van de bewoners centraal staat. Op de woongroepen wordt gekookt en meestal eet men samen. Daarnaast maken sommige bewoners gebruik van de faciliteiten in het wooncentrum en kunnen zij deelnemen aan activiteiten. Elke woongroep heeft een gemeenschappelijke woonkeuken en een gemeenschappelijke woonkamer. Daarnaast beschikt elke bewoner over een eigen zit-slaapkamer, met een eigen sanitaire ruimte.

Daarnaast zijn er 75 appartementen voor bewoners die niet meer zelfstandig kunnen wonen, maar dagelijk hulp nodig hebben bij de persoonlijke verzorging. Deze bewoners kunnen 24 uur per dag een beroep doen op zorg en begeleiding.

Wil uw partner meeverhuizen?

Voor mensen met lichamelijke aandoeningen is partneropname mogelijk. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Logeren

Het is in overleg met het zorgteam mogelijk dat één van uw naasten bij u blijft logeren. Voor maaltijden betalen zij dan een vergoeding.

Faciliteiten in Humanitas

 • Restaurant
 • Winkel
 • Bibliotheek
 • Kapsalon
 • Kledingwasserij
 • Kringloopwinkel
 • Biljarttafel
 • Ruime tuin met een volière, fontein en twee ruime terrassen
 • Parkeerplaatsen op eigen terrein

Mantelzorgers welkom

Ook uw mantelzorger is van harte welkom in Humanitas en als hij/zij graag wil blijven ondersteunen in de zorg aan u is dat natuurlijk altijd mogelijk. U kunt ook met uw mantelzorger leuke dingen doen en bijvoorbeeld genieten van de faciliteiten van ons restaurant.

Wil uw partner meeverhuizen?

Binnen Humanitas is het mogelijk om als partners samen opgenomen te worden.

Meer informatie

U kunt telefonisch contact opnemen met de zorgregelaar via telefoonnummer 088 - 367 70 00 (lokaal tarief).


Zorgkaart Nederland

Laat uw waardering achter op Zorgkaart Nederland.

Dagbesteding

Wij vinden het belangrijk dat bewoners een zinvolle dagbesteding hebben waarbij zoveel mogelijk uitgegaan wordt van hun individuele behoefte. De coördinator welzijn ondersteunt u om hier invulling aan te geven. Met een divers aanbod aan activiteiten is er in Humanitas voldoende te beleven op sociaal, creatief of maatschappelijk gebied. Zo kunt u onder meer meedoen aan handwerken, biljarten, een uurtje klassiek of de wandelclub. U kunt samen koken of aan hersengymnastiek doen, gebruik maken van de braintrainer of het fiets labyrint. De activiteiten worden individueel of in groepsverband geboden.

Bewoners van de aangrenzende seniorenwoningen De Korenbuurt en bewoners in de omliggende wijk kunnen voor aanvullende diensten en voorzieningen terecht in Humanitas. bijvoorbeeld voor een kopje koffie of om deel te nemen aan een activiteit. Kijk op het actviteitenprogramma van Humanitas voor het overzicht.

De Korenbuurt is rechtstreeks verbonden met Humanitas.

Tijdelijk verblijf

U kunt in Humanitas terecht voor een tijdelijke opname. Daarvoor zijn drie appartementen volledig ingericht.


Dagbegeleiding Hennebree

Wilt u gezelligheid, ontspanning en sociale contacten, structuur in uw dag of samen met anderen een maaltijd nuttigen in het restaurant? Dan nodigen we u graag uit in onze dagbegeleidingHennebree. Er is van alles te doen, u kunt meedoen aan allerlei groepsactiviteiten. Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop. Dagbegeleiding Hennebree is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur.

Volg Dagbegeleiding Hennebree op Facebook

Meer over dagvoorziening van CarintReggeland

Adresgegevens

Hennepstraat 4
7552DN Hengelo

Locatie  Routebeschrijving  

Zorg op deze locatie

Diensten op deze locatie

Behandelingen op deze locatie

 • Bewoners met een lichamelijke beperking
 • Kleinschalig wonen met geheugenproblemen
 • Diëtiek
 • Fysiotherapie
 • Dagvoorziening