't Gerbrand

Carintreggeland Huis 't Gerbrand ligt in de woonwijk Klein Driene. Rondom het gebouw ligt een prachtig aangelegde tuin. 't Gerbrand biedt u een totaal pakket aan zorg- en woonfaciliteiten. Op de begane grond vindt u een sfeervolle ontmoetingsruimte waar u een heerlijk kop koffie kunt komen drinken. 

Over 't Gerbrand

‘t Gerbrand ligt in de woonwijk Klein Driene: een levendige en stijlvolle locatie aan de rand van Hengelo. Aan de voorzijde kijkt u uit over de Oldenzaalsestraat richting Hasseler Es. Aan de achterzijde geniet u van beweging op de voetbalvelden van BWO. U heeft volop gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, tijdens activiteiten of in de ontmoetingsruimte. Er is een serre waar verschillende activiteiten plaats vinden en u uw verjaardag kunt vieren met de familie. U kunt buiten genieten van een prachtig aangelegde tuin naar een ontwerp van Buro Mien Ruys. Er is voldoende parkeerplaats op eigen terrein voor uw bezoekers.

Volg 't Gerbrand op Facebook

Even binnen kijken

Wonen in 't Gerbrand

U kunt in ‘t Gerbrand komen wonen als u niet langer zelfstandig kunt leven door een lichamelijke beperking of door geheugenproblemen.  We houden rekening met uw wensen en behoeften zodat u uw leven zoveel als mogelijk kunt invullen zoals u dit wilt.

Appartementen

In 't Gerbrand vindt u een thuis met zorg in de buurt. ’t Gerbrand bied een kleinschalig woonconcept voor mensen met geheugenproblemen. U heeft een eigen zit-slaapkamer en een eigen badkamer. De woonkamer deelt u met 6 andere bewoners.

Binnen het Gerbrand hebben we open deuren. Dit betekent dat alleen de voordeur met een pasje of een code geopend kan worden, verder staan alle deuren van de afdelingen open. De bewoners kunnen zelfstandig naar de ontmoetingsruimte, de tuin of op bezoek bij een bewoner van een andere afdeling.

Daarnaast biedt 't Gerbrand appartementen voor mensen met lichamelijke beperkingen. Hier woont u in een eigen ruim appartement. U ontvangt dagelijks alle zorg en behandeling die u nodig heeft. Het zorgteam helpt u bij uw dagelijkse verzorging, maar u houdt zelf de regie. Uw appartement heeft een woonkamer, een kleine keuken, een aparte slaapkamer, een balkon, badkamer en een berging met wasmachine en droger. 

Wil uw partner meeverhuizen?

Dat kan, want binnen ’t Gerbrand is het mogelijk om als partners samen opgenomen te worden.

Logeren

Het is in overleg met het zorgteam mogelijk dat één van uw naasten bij u blijft logeren. Voor maaltijden betalen zij dan een vergoeding.

Faciliteiten

  • Ontmoetingsruimte
  • Ruim activiteitenaanbod
  • Een serre waar u een verjaardag kunt vieren.
  • Een prachtig aangelegde tuin naar een ontwerp van Buro Mien Ruys
  • Parkeerplaatsen op eigen terrein
  • Bushalte op loopafstand van de locatie, aan de Oldenzaalsestraat

Dagbesteding

In 't Gerbrand vult u uw dagen in zoals u dat wilt. Samen koffie drinken, de krant lezen of deelnemen aan verschillende activiteiten. Carintreggeland Huis ’t Gerbrand biedt u een breed activiteitenprogramma aan. Er is een ontmoetingsruimte aanwezig waar u kunt ontspannen of uw maaltijd kunt nuttigen.

Adresgegevens

Händelstraat 1
7557TP Hengelo

Locatie  Routebeschrijving  

Zorg op deze locatie

Behandelingen op deze locatie

  • Bewoners met een lichamelijke beperking
  • Kleinschalig wonen met geheugenproblemen