Backenhagen

Vlakbij het centrum van Hengelo vindt u Carintreggeland Huis Backenhagen dat een vriendelijke sfeer uitademt.

Naast verpleeghuiszorg biedt Backenhagen ook verpleeghuiszorg gerontopsychiatrie en verzorgingshuiszorg. 

Backenhagen heeft een mooi restaurant waar ook een verkooppunt is voor versprodukten. Daarnaast is er een kapsalon, een pedicure, een prikpost en een diëtist.

Over Backenhagen

U kunt in Backenhagen komen wonen als u niet langer zelfstandig kunt leven door een lichamelijke of psychische beperking. In Backenhagen vindt u een mooi restaurant. Ook wijkbewoners kunnen hier gebruik van maken. Op verschillende dagdelen houdt een diëtist spreekuur op Backenhagen. Priklab heeft een prikpost op de locatie. We houden rekening met uw wensen en behoeften zodat u uw leven zoveel als mogelijk kunt invullen zoals u dit wilt.

Volg Backenhagen op Facebook

Even binnen kijken 

Wonen in Backenhagen

Appartementen

In Backenhagen vindt u een thuis met zorg in de buurt. Op de eerste en tweede verdieping vindt u zes woningen waar zeven of acht mensen met dementie samenwonen. Gezamenlijk is er een huiselijk ingerichte woonkamer en een keuken. Iedereen heeft een eigen zit-/slaapkamer. Op de tweede etage wonen acht mensen met gerontopsychiatrische klachten. Backenhagen biedt u een vaste groep woonbegeleiders. Zij verlenen zorg, eten en drinken met u mee en runnen het huishouden. Backenhagen biedt 26 appartementen voor bewoners met een lichamelijke beperking.

Wil uw partner meeverhuizen?

Dat kan, want binnen Backenhagen is het mogelijk om als partners samen opgenomen te worden. Ook is het mogelijk voor de partner om zonder indicatie een appartement te huren via Twinta.

Logeren

Het is in overleg met het zorgteam mogelijk dat één van uw naasten bij u blijft logeren. Voor maaltijden betalen zij dan een vergoeding.

Faciliteiten

In Backenhagen vindt u een mooi nieuw restaurant waar ook wijkbewoners gebruik van kunnen maken. Er is een kapsalon en een pedicure aanwezig. Wilt u een gesprek over voeding? Op verschillende dagdelen houdt een diëtist spreekuur op Backenhagen. Priklab heeft een prikpost op de locatie. Moet u bloed laten prikken? Dan kunt u hier een aantal dagdelen uw bloed laten prikken. Daarnaast biedt de locatie;

  • WiFi in de openbare ruimtes
  • Parkeerplaatsen op eigen terrein
  • Bushalte op loopafstand
  • Gezondheidscentrum met apotheek op loopafstand
  • Diverse winkels in de buurt

Meer informatie

U kunt telefonisch contact opnemen met de zorgregelaar via telefoonnummer 088 - 367 70 00 (lokaal tarief)

 

Zorgkaart Nederland

Laat uw mening achter op Zorgkaart Nederland.

Dagbesteding

Samen koffie drinken, de krant lezen of deelnemen aan verschillende activiteiten: hier kan het. En heeft u zin om mee te helpen bij het koken of een andere huishoudelijke activiteit, dan is dat mogelijk. Uw kennissen en familie zijn uiteraard van harte welkom.

Het restaurant wordt niet alleen gebruikt door bewoners. Ook wijkbewoners kunnen gebruikmaken van deze ruimte. Bijvoorbeeld om een kopje koffie te drinken of deel te nemen aan activiteiten. Kijk op het activiteitenprogramma in Backenhagen voor het overzicht.

Appartement huren

In Backenhagen zijn er 10 éénpersoons studio’s en twee tweepersoons studio’s beschikbaar die u kunt huren. U huurt dan een studio. Wanneer u dat wilt, kunt u diensten bij ons inkopen zoals huishoudelijke hulp, maaltijdservice, klussendienst en was- en strijkservice. U betaalt alleen de diensten waarvan u gebruik maakt.

Huurprijs

Wilt u meer informatie? Twinta helpt u graag verder, www.twinta.nl. Afhankelijk van uw inkomen kunt u in aanmerking komen voor huurtoeslag.  Als u een indicatie heeft, betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) bepaalt de hoogte van uw eigen bijdrage. Meer informatie hierover vindt u op de website van het CAK (www.hetcak.nl).

Huurt u bij Twinta en heeft u zorg nodig?

Wij helpen u graag bij het aanvragen van een indicatie zodat u de zorg krijgt van de wijkverpleging van Carintreggeland.

Adresgegevens

Backenhagenlaan 200
7557KE Hengelo

Locatie  Routebeschrijving  

Zorg op deze locatie

Diensten op deze locatie

Behandelingen op deze locatie

  • Kleinschalig wonen met geheugenproblemen
  • Ontmoetingscentra